avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dosar cerere de valoare redusa comunicat la alta adresa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dosar cerere de valoare redusa comunicat la alta adresa

Buna ziua,

In urma unei manevre gresite in trafic, masina mea care era parcata a fost avariata la bara fata. Fiindca conducatorul auto nu avea asigurare valabila, m-am adresat Fondului de Protectie a Victimelor Strazii. Fondul mi-a oferit despagubire doar 50% fiindca masina mea mai avea si alte zgarieturi la bara fata, anterioare evenimentului.

Initial nu am fost de acord cu aceasta solutie, motiv pentru care am intarziat achitarea facturii pe care mi-a eliberat-o service-ul auto. Mentionez ca factura a fost eliberata in luna mai 2016.

La sfarsitul anului 2016 mi-am schimbat adresa, ocazie cu care mi-am actualizat cartea de identitate cu noua adresa.

In luna iunie 2017, service-ul auto mi-a trimis o somatie pentru achitarea facturii, printr-un cabinet de avocatura, la vechea mea adresa. Evident, nu am primit aceasta somatie fiindca nu mai locuiam acolo, deci nu am ridicat plicul de la posta.

O luna mai tarziu, in iulie, am fost chemat in judecata, Obiectul dosarului fiind Cerere de valoare redusa. Si acest dosar mi s-a comunicat tot la vechea adresa.
In acest moment am fost instiintat de locatarul care s-a mutat in vechea mea adresa, ca mi-a venit un dosar de la judecatorie. Am fost la el si am luat dosarul de la judecatorie dupa care am achitat in intregime factura de la service-ul auto.

Acum, la sfarsitul lui octombrie, primesc de la judecatorie si tot la vechea adresa, Comunicarea Hotararii judecatoresti, in cadrul careia sunt obligat la achitarea facturii, a dobanzii legale precum si onorariul avocatului.

Eu am achitat deja factura in urma cu 3 luni, in luna august. Este normal sa fiu obligat sa achit si onorariul avocatului si dobanda legala din moment ce somatia si dosarul de la judecatorie mi-au fost comunicate la o alta adresa decat cea din buletin?

Si mai am o intrebare: cum se calculeaza dobanda legala? Factura este de 1150 lei, facturata in luna mai 2016, achitata in luna august 2017. Eu sunt persoana fizica, service-ul auto fiind persoana juridica.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LuceNera , utilizator 11:30, 7 Noiembrie 2017
Atacati hotararea. Faceti dovada achitarii facturii.
Atacati hotararea. Faceti dovada achitarii facturii.
Multumesc pentru raspuns. Credeti ca voi scapa de plata avocatului lor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea de atac pentru lipsa citarii la prima instanta? ken ken Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea speta reala. La sfarsitul anului 2015 sau inceputul anului 2016 am fost actionat in judecata de ... (vezi toată discuția)
La avocat sa ma duc cu alt avocat ? ili1 ili1 Buna ziua, In anul 2013 am fost data in judecata ,m-i s-a cerut o suma de bani.O prietena m-i a recomandat un avocat ,din Cluj-Napoca .M-i s-a parut un om de ... (vezi toată discuția)
Ce șanse am să obțin anularea obligativității plății unei despăgubiri către o companie de asigurări? Andrei Stirbu72 Andrei Stirbu72 Bună ziua! Vă solicit ajutorul în următoarea problemă: În octombrie 2017, în timp ce mă deplasam cu bicicleta pe o stradă îngustă și cu trafic ... (vezi toată discuția)