avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratie

Dupa ce criterii se alege un administrator de bloc... si daca se poate alege din extern.???
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:11, 7 Noiembrie 2017
citeste legea, sa aibe studii de specialitate(cursuri de administrator), sa depuna garantie daca este si casier, nuinteleg ce inseamna extern, poate fi si somalez, glumesc :)) da, poate fi si din afara asociatiei
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
sacalul09, utilizator
HG 1588 ART. 22
(1) Activitatea de administrare a condominiului include activităţi de administrare tehnică, de contabilitate şi casierie.
(2) Asociaţia de proprietari angajează persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator sau încheie contracte cu persoane juridice specializate şi autorizate pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrării, întreţinerii, investiţiilor şi reparaţiilor asupra proprietăţii comune.
(3) Pentru a fi autorizate de către autorităţile administraţiei publice locale pentru activitatea de administrare, persoanele juridice specializate trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) să aibă ca obiect de activitate numai domeniul asociaţiilor de proprietari ori ca activitate principală administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract;
b) să aibă angajate persoane atestate în condiţiile prezentelor norme metodologice;
c) să dovedească că au bonitate financiară.
(4) Administratorii trebuie să prezinte garanţii morale, materiale şi profesionale acceptate de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari a clădirii pe care urmează să o administreze.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Criteriile sunt cele profesionale,existenta de atestat profesional ,garantie materiala si cele care raspund exigentelor si pretentiilor angajatorului=asociatia de proprietari
Administratorul de imobil poate fi angajat din cadrul memebrilor proprietari sau din afara asociatiei de proprietari,poate sa fie persoana fizica sau juridica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator condominiu emil6702 emil6702 Ce conditii trebuie sa indeplineasca un individ care pretinde sa devina administrator al unei asociatii de proprietari? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Administrare imobil prin interpus conjoint conjoint Este in regula ca o persoana, reprezentant,angajat,delegat sau ce o fi al unei PFA( cu obiect de activitate cod CAEN 6832), sa presteaze activitatea de ... (vezi toată discuția)