Lucrez ca si secretara la o universitate particulara .In urma cu putin s-a infiintat Societatea Nationala S.H. pentru Educatie si Cultura de catre rectorul universitatii la care lucrez. Societatea si Universitatea sunt independente una fata de cealalta. Abuzul a inceput cand decanul facultatii la care lucrez a inceput sa ne trimita pe teren pt inscriere de membri in aceasta ''societate''. S-au creat presiuni asupra noastra (a colectivului administrativ) insa fara a primi nimic in scris.In preajma alegerilor suntem fortati sa facem campanie electorala , ni s-au delegat anumite teritorii si norme de obtinere a unui anumit nr. de semnaturi pt. candidatl sprijinit. Mi se pare strigator la cer acest lucru , dar datorilta situatiei in care ma aflu nu-mi permit sa pierd locul de munca .In primul rand nu sunt angajat al societatii ci al universitatii (care are acelasi patron) , si fisa postului cuprinde cu totul alte activitati decat cele pe care le prestez acum .Unde ar trebui sa ma adresez cu o reclamatie?Ce as putea face din punct de vedere legal ?
Mi s-a inmanat oficial foaia prin care mi se aduce la cunostinta ca sunt incadrat pe functia de Director Tehnic incepand cu 01.10.2009. Motive nu exista. Pot face ceva? Mentionez ca am si semnat foaia...sunt intr-o situatie in care nu imi permit sa raman pe drumuri.
Ce insemna ca ati semnat foaia? Ca sunteti de acord sau ca ati luat la cunostinta.daca ati luat doar la cunostinta aveti toate sansele in instanta , cu conditia sa doriti sa promovati o actiune prin care atacati aceasta decizie.Termenul e de 30 de zile de la data cand ati luat la cunostinta de acesta modificare unilaterala a Contractului de munca.
Contractul individual de munca se poate modifica printr -un act aditional, ati semnat un astfel de act? Daca da ati fost de acord cu modificarea contractului individual de munca, in ceea ce priveste functia, si nu mai aveti ce face.