avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Copii documente!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Copii documente!

Pe scurt:cineva din cadrul asociatiei noastre,doreste sa-i convinga pe proprietarii de pe scara lor,sa-si infiinteze o asociatie separata de cea existenta...buuuun,insa aceasta persoana,in loc sa se ocupe sa stranga semnaturi,sa mearga si sa infiinteze aceasta noua asociatie,a gasit de cuviinta sa inceapa o campanie de denigrare a conducerii actualei asociatii,sa trimita reclamatii catre compartimentul specializat din cadrul primariei,etc...Printre altele,a gasit de buna cuviinta sa depuna la sediul asociatiei,o doleanta scrisa,prin care cere prompt si fara echivoc,acces total in evidenta contabila si copii ale tuturor documentelor justificative existente,pe ultimul an de activitate.Acum,eu doresc sa ma edific intr-o problema:conducerea asociatiei este obligata sa-i acorde acestei persoane ceea ce-si doreste,sau aceste documente pot fi citite si studiate doar la sediu?Copierea actelor este o solutie?
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
atancoc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:11, 8 Noiembrie 2017
Proprietarii care fac parte din asociatia de locatari au dreptul de a studia documentele dar , in prezenta presedintelui,cenzorului , sau uneipersoane din comitetul executiv. Totodata sunt indreptatiti sa ceara orice informatii cu privire la activitatea asociatiei.Sau ,puteti face copii dupa documentele solicitate si le semnati conform cuoriginalul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa faceti dvs. la AKCA CONT EXPERT SRL ?
Si daca faci parte dinr-o as. prop. de 500 de apartamente (ca la mine) si 50% dintre proprietari doresc sa asa si pe dincolo, ce faci...?
Mai faci serviciu acolo sau iti iei lumeaa in cap si ceri azil undeva? Haideti sa fim seriosi. Ai o problema punctuala, mergi la asociatie soliciti sa discuti cu cenzorul as. prop. care iti arata actul in baza careia s-a facut repartizarea cheltuielii, explica baza legala . faci o copie cu telefonul, mai mergi acasa, mai studiezi legislatia si te lamuresti.
Daca neclaritatile continuua, mai stai de vorba si cu alti vecini, iar in urmatoarea AG faceti oarece schimbari pe-acolo. Poare sunt niste obiceiuri fanariote in zona, stiu si eu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii acte asociatie Dana Marin Dana Marin Am solicitat presedintelui asociatiei de proprietari sa-mi puna la dispozitie actele asociatiei, mai putin cele contabile. Imi permite legea sa fac copii dupa ... (vezi toată discuția)
Cerere acte copii xerox proprietar euely euely Buna ziua, Am primit o cerere de la un proprietar adresata domnului Presedinte al C. Executiv, solicitand eliberarea unor copii xerox la ultimul proces verbal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este obligatoriu sa afisam la avizierul asociatiei ... nicoleta_mititescu nicoleta_mititescu Buna ziua, este obligatoriu sa afisam la avizierul asociatiei raportul cenzorului la 31.12..? (vezi toată discuția)