avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dovezile si argumentele scrise se pot depune doar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dovezile si argumentele scrise se pot depune doar inainte de judecata ?

Deoarece nu stiu cum functioneaza sistemul judiciar, as vrea sa stiu daca dovezile pe care le aduc in calitate de parat si argumentele in scris le pot inmana in aceasi sedinta sau dupa sedinta, sau e mai bine sa le depun inainte ?
Am auzit ca se pot depune inainte documente, dar nu stiu nici acea procedura cum functioneaza.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:26, 8 Noiembrie 2017
Buna seara,
Da, se formuleaza intampinare la care se atasaza probele.
Cand primiti citatia acolo va va fi transmisa cererea de chemare in judecata si vi se va spune ca in termen de 25 de zile aveti dreptul, sub sanctiunea decaderii, sa depuneti intampinarea 9adica sa spuneti ce este si ce nu este real din cererea de chemare in judecata si ce doriti dumneavoastra) si sa depuneti probele

Am primit de mult citatia si in documentele primite nu scrie de nici un drept de 25 de zile, si nu mai am la dispozitie 25 de zile. Ramane sa depun probele in fata judecatorului ?
Da1
Intrucat nu ati depus intampinarea in termenul prevazut de lege (25 zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata)veti fi decazut din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii,in afara celor de ordine publica,daca legea nu dispune altfel.[Art.208(2)NCPC]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scriu o intampinare? t0much t0much Am nevoie de indrumarea dvs. deoarece nu inteleg demersul unui dosar in care este citata soacra mea momentan plecata din tara. In data de 18 februarie 2015 ... (vezi toată discuția)
Intampinare luiza12 luiza12 Buna dimineata! se mai poate depune un raspuns la intampinare intr-un dosar de divort,dupa ce au trecut cele 25 zile? nu s a dat termenul inca,nu am stiut de ... (vezi toată discuția)
Comunicare adresã trimisã de judecãtorie fãrã cererea de chemare în judecatã ºi fãrã înscrisuri Spider2077 Spider2077 Am o mare dilema imi este foarte greu sa inteleg acest comunicat de la judecatorie care a a mai venit insotit de o comunicare adresa, care sunt din partea ... (vezi toată discuția)