avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... comunicare politia locala amenda parbriz
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

comunicare politia locala amenda parbriz

buna seara
am primit o amenda de 725 ron de la politia locala in parbriz pt blocare cale de acces dar eu am parcat in dreptul unui stalp iar parcarea nu era interzisa iar persoana care locuia acolo avea loc sa intre cu masina in curte.In amenda scrie ca trebuie sa ma prezint la sediul lor in maxim 2 zile ca sa mi faca Pv iar daca nu ma pretin il trimit pe nr masinii.

Intrebarea este daca trebuie sa ma prezint sau nu?

are rost sa fac contestatie?
Pot da datele unui prieten plecat din tara ?
amenda mi se pare exagerata desi puteau sa mi dea minim adica 200 ron
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
bwarrenw, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:11, 19 Noiembrie 2017
Daca ati fost citat de catre autoritatea politiei,se impune sa va asumati responsabilitatea si pentru solutionare sa dati curs invitatiei,sa va prezentati la data si ora comunicata
Atentie sporita cu datele pe care urmaeza sa le comunicati autoritatilor ,prin comunicare de date nereale sa nu atrageti alte neplaceri
Autoritatea poate verifica informatiile dv si daca constatata ca persoana nominalizata de dv nu se afla in tara la data evenimentului constat de agentii de politie,va asumati riscul suportarii sanctiunilor penale
In primul rand nu au cum sa verifice daca persoana pe care o dau eu a fost sau nu in tara deoarece in uniunea europeana se circula cu buletinul , si oricum nu au resursele si timpul necesar sa faca asta iar in al 2 lea rand normal ca imi asum daca fac asta.
Amenda mi se pare nejustificat de mare si sunt dispus chiar sa si MINT ca sa nu primesc amenda.
Eu as fi vrut un sfat de la un avocat sa stiu daca sa ma prezint sau nu la politie , cum este mai bine.?
Daca imi trimt PV prin posta si nu il primesc in 30 de zile PV este nul iar daca il afiseaza la poarta ,fara martor am sanse sa castig si din cate am inteles daca este avizat la poarta de catre alt agent decat cel care a constatat contraventia iar am sanse sa castig.
Multumesc
Nu sunteți obligată să vă duceți, poliția locală nu are competența de a vă convoca la sediu sau de a vă cere prin corespondență datele conducătorului mașinii dvs.

doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum amenda parcare politia locala Cozmin123 Cozmin123 Buna ziua! Astazi am gasit in parbrizul autoturismului personal o comunicare de la politia locala sector 1 Bucuresti prin care am fost instiintat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Costul contestarii unei amenzi rutiere mihai1300 mihai1300 Am fost amendat pentru depasirea limitei de viteza (71km/h) intr-o localitate de langa Iasi.Am semnat procesul verbal fara prea multe intrebari pentru ca ma ... (vezi toată discuția)
Amenda geamuri față cu folii RazvanG91 RazvanG91 Buna tuturor, Am mare nevoie de parerea unui expert in legatura cu o speta. Cazul este in felul urmator : Ieri in jurul orei 17 am fost oprit din mers in ... (vezi toată discuția)