avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia poate ridica contorul de apa de la usa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia poate ridica contorul de apa de la usa apartamentului

Am facut toti locatarii pe scara separare de apa rece. separarea a fost facuta de instalatorul asociatiei iar banii au fost platiti de noi proprietarii inclusiv apometrele montate la usa. Aosciatia a venit si a ridicat apometrul de la usa mea pe motiv ca am datorii la asociatie, fara sa fiu notificata in vreun fel si fara sa fiu prezent la demontarea acestuia. Conform Legii 230/2007 asociatia stiu ca are dreptul sa ma actioneze in judecata daca am datorii, lucru pe care asociatia nu l-a facut pentru ca nu poate demonstra ca as avea datorii. Consider ca este un abuz si chiar furt din partea asociatiei atata timp cat apometrul este al meu si nu am datorii la asociatie, ba chiar am intentat proces in instanta pentru a-mi documenta de unde spun ca am datorii. Eu cred ca numai furnizorii de utilitati au dreptul sa sisteze furnizarea apei. Ce ma sfatuiti sa fac deoarece de 1 an de zile eu nu am apa rece in apartament. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:14, 10 Noiembrie 2017
Asociatia de proprietari fara hotarare judecatoresca definitiva nu are dreptul sa restrictioneze dreptul la utilitati
Gestul asociatiei de proprietari de ridicare apometru individual reprezinta un abuz fiind probabil realizat ca masura de atentionare/obligare sa va achitati debitul in evidenta
Atat timp cat exista cauza pe rolul instantei de judecata,unde puteti sa solicitati probe in favoarea dv,asteptati hotararea acesteia
Daca de cand au fost montate apometrele alea dvs nu ati platit intretinerea, inseamna ca apartin asociatiei si pot sa vi le ia.Dar aveau obligatia sa va racodeze la apa rece si sa va treaca pausal la plata.
@valy m
initiatoarea topicului a precizat ca
banii au fost platiti de noi proprietarii inclusiv apometrele montate la usa.
,respectiv fiecare proprietar a achitat c/v apometre individuale instalate la usa de acces in apartament
Asociatia de proprietari nu este furnizor de utilitati si conform precedente nu are nici calitatea si nici dreptul sa dispuna sistarea furnizarii utilitatilor fara hotarare judecatoreasca definitiva
In speta este evident ca masura adoptata de catre asociatia de proprietari este a acea de a obliga proprietarul sa achite debitul acumulat
''Dar aveau obligatia sa va racodeze la apa rece si sa va treaca pausal la plata. ''
Se mai intampla sa uite sa le plateasca.Am un proprietar care nu le-a platit...comitetul hotaraste sa le ia,pt ca le-a platit Asociatia...care-i problema?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dvs. sustineti ca nu aveti debite, ca s-ar fi comis un abuz, atunci bine ati facut ca ati actionat in instanta asociatia.
Totusi, eu nu prea cred ca ne spuneti tot!
Scoaterea apometrelor pe casa scarii este o masura extrema pe care proprietarii au hotarat sa 0 faca, tocmai impotriva proprietarilor indolenti care nu-si achita debitele sau le achita cu foarte mare intarziere.
Sunt convins ca dvs. nu ne spuneti toata povestea si mai ales ca sunteti incurajati ca chipurile asociatia nu va poate opri apa. Dar cine va poate opri apa? De buna seama furnizorul, dar furnizorul o face, dar inchide apa pentru toata scara - asa vreti, adica proprietarii corecti sa 'plateasca' la fel ca proprietarii indolenti? Pe bune, dvs. daca ati fi in conducerea asociatiei ce ati face? Cum ati proceda?
Mergeti la asociatie, mai discutati, mai cititi un regulament pe-acolo si va clarificati situatia. La noi la asociatie, pen'ca nu avem apometru la usa, am sistat furnizarea apei unui indolent de la et. 10, prin montarea unui robinet pe teava verticala de la et. 9. Sigur ca omu' a facut scandal, s-a dat cu fundul de pamant, ne-a dat in judecata, a cerut daune morale de 100 mil. lei... Cum noi il dadusem deja in judecata, cele doua actiuni s-au conexat, iar instanta l-a obligat sa achite debitul de 25.000 lei - va dati seama de ce suma s-a tot adunat? Cum sa-i mai furnizezi apa cand el facea misto de noi?
Dupa ce ne-a achitat debitul pana la ultimul banut, am procedat la deschiderea robinetului, insa acum, observ ca procedeaza la fel si noi o sa-i inchidem din nou robinetul, adica chipurile nu avem voie sa facem acest lucru, da? Dar abonamentele la telefoanele mobile (3 la numar) si le achita? Energia electrica si gazele - le achita? Pai da, le achita, Din ce cauza si le achita - stim si noi ca ne duce mintea...
In rest nu prea avem ce sa-i facem - foloseste liftul, beneficiaza de curatenie pe casa scarii si cam tot ceea ce inseamna beneficii pe spatiul comun, desigur achitate de altii. Indolenta la maxim in glanda lui!
Din acest motiv am intervenit, pentru ca asa simt eu si sa le comunic si celor care mai bat la hadarag pe-aici - ca nu avem voie sa-i oprim apa. Sa se duca la casa particulara, sa vedem ce se intampla daca nu-si achita facturile la apa si mai discutam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante apa nova iogene iogene asociatia de proprietari poate opri apa rece proprietarilor care refuza sa-si achite cotele de intretinere? (vezi toată discuția)
O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)
Restanta seherazad seherazad Buna seara. Am o nelamurire: daca am o restanta la intretinere si s-a adaugat deja penalizare , presedintele asociatiei de proprietari are dreptul de a opri ... (vezi toată discuția)