avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. Poate fi evacuat chiriașul din acest motiv?

Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa citeasca fara ochelari, sub pretextul ca este contract de vizionare. Am cateva intrebari de pus:

1) Cum evacuez un chirias ( care pretinde ca e jurista) neavand nici un contract de inchiriere cu mine proprietarul, dar a facut un contrat la o agentie de imobiliare cu mama mea, ( ea nu este imputernicita sa faca nici un fel de act). In contract facut la agentie scrie ca nu are voie sa aduca nici un fel de modificari apartamentului dar deja a schimbat butucul la usa.

2) este legal sa ma duc sa ii opresc utilități? ( curent, apa, etc )

3) daca ma duc si stau in apartamentul meu eu fiind proprietarul de drept poate in felul asta o determin sa plece iar ea sau eu chem poliția ma aleg cu amenda ?

4) sunt constient ca mama mea a facut un fals in acte dar ne asumam asta pt ca a fost constransa si pusa sub presiune sa semneze chiar de la vizionare ( ea nu vede sa citeasca fara ochelari). In contractul facut la agentie scrie ca nu poate sa faca vre.o modificare apart. fara acordul meu in scris, altfel inceteaza contractul, dar ea a schimbat butucul, deci a incalact o regula a contractului . Cui ma adresez pt a o evacua pe motivul acesta ?

5) Trebuie neaparat sa obtin o hotarare judecătorească sa o pot evacua, sau o poate face pur si simplu un executor judecatoresc, sa ii dea un preaviz de 5 zile pt ca ea nu are contract cu proprietarul de drept, deci practic sta abuziv !

Va mulțumesc din tot sufletul meu pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Puteti deschide proces de evacuare! Insa problema e mult mai complexa si chiriasa poate face aparari prin care sa dovedeasca ca a existat acel raport juridic intre chirias si proprietar. Chiria ati perceput-o? V-a fost achitata? Mama a semnat pentru dumneavoastra? Sau contractul e.in numele.mamei? Schimbarea incuietorii la usa nu poate fi perceputa neaparat ca o modificare a apartamentului. Poate spune ca a schimbat butucul pentru ca intrati oricand doreati fara sa anuntati in casa peste ea! De cat timp este inchiriat apartamentul?
Vreau cu orice pret sa o dau afara din apartament, nu ma intereseaza sa obtin plata chiriei sau alte cheltuieli, Cat timp credeti ca ar putea sa dureze un proces de evacuare ?

Am perceput chiria pe luna noiembrie + garantia ( apart este inchiriat de la inceputul lunii noiembrie) . Mama mea a semnat un act aditional la agentia imobiliare cum ca a primit chiria + garantia ( acum chiriasa, fiind jurista de meserie, ne-a spus ca mama a luat ilegal niste bani de la ea; inainte sa ne zica asta, chiriasa a tot insista sa venim sa ne plateasca in avans chiria pe cele 4 luni de contract, eu i-am spus mamei sa nu mai i-a nici un ban de la ea pentru ca este ilegal - ceea ce ne-a confirmat si chiriasa, dupa nenumarate zile in care ne presa la telefon sa ne ducem sa ii luam banii - asta nu este instigare la infractiune ( sau ceva de genul ) ?


Mama a semnat contractul de inchiriere si actul aditional, doar ca in dreptul numelui ei, in loc sa fie scris mandatar este scris proprietar. ( numele meu nu apare in contract.)


Apartamentul este inchiriat din luna noiembrie.

Chiriasa a tot insistat sa facem actul la notar, eu i-am spus ca nu am toate actele necesare sa facem actul la notar, ( in actul aditional este specificat ca pana pe data de 20.11.2017 v-om face actele la notar printr-un mandatar ( urma sa-i imputernicesc pe tata si pe mama) dar cand am sunat-o pe chiriasa nu a mai vrut sa mearga la notar, spunandu-ne ca ea merge in continuare cu agentia ( este in deplina cunostinta de cauza ca agentia nu este o institutie acreditata iar contractele facute la agentie nu sunt recunoscute ca acte oficiale in instanta,)

Am fost la anaf sa inregistram contractul de la agentie, dar surpriza, cei de la anaf nu au acceptat contractul deoarece : mama nu este proprietar. Cei de la anaf ne-au dat doua solutii :
1- sa semna impreuna cu chiriasa un contract "standard" oferit de ei
2- sa mergem la un notar sa semnam un nou contract.
Chiriasa refuza ambele variante, si tot insista sa ne ducem la agentie sa ne dea banii in avans pe cele 3 luni de contract ramase.


Stiu ca inainte cu 60 de zile ( pt ca este un contract pe perioada determinata) trebuie sa ii trimit, prin intermediul unui executor judecatoresc, o instiintare de eliberare a apart, astfel eu imi exprim intentia de a nu mai incheia un nou contract cu ea. La expirarea contractului iar trebuie sa o instiintez prin intermediul executorului judecatoresc sa evacueze apartamentul in dtermen de 5 zile altfel o voi chema in judecata.

Pe baza acestui contract de la agentie, cat timp ar dura un proces de evacuare ? ( eu nu vreau sa cer sa plateasca chiria sau utilitatile deoarece stiu ca poate amana evacuarea). ?



Am fost la anaf sa inregistram contractul de la agentie, dar surpriza, cei de la anaf nu au acceptat contractul deoarece : mama nu este proprietar.

'
Chiriasa a tot insistat sa facem actul la notar, eu i-am spus ca nu am toate actele necesare sa facem actul la notar, ( in actul aditional este specificat ca pana pe data de 20.11.2017 v-om face actele la notar printr-un mandatar ( urma sa-i imputernicesc pe tata si pe mama) dar cand am sunat-o pe chiriasa nu a mai vrut sa mearga la notar, spunandu-ne ca ea merge in continuare cu agentia

Se pare nu stiti ce vreti de fapt sau cel putin chiriasei nu i-ati spus ca vreti s-o evacuati....... De ce sa mergeti sa inregistrati la anaf un contract pe care vreti sa-l anulati??? De ce sa mergeti la notar , de ce sa imputerniciti pe tata si pe mama si in acelasi timp sa doriti evacuarea chiriasei???? Nu are logica...! Ori o vreti ori n-o vreti chiriasa , nu ambele!
Mai mult, ati perceput chirie si garantie, din cate inteleg. Chiriasul care isi platescte chiria are dreptul de a locui linistit pe durata contractului. V-ar conveni sa fiti dat afara daca v-ati platit chiria?
I-am spus chiriasei ca vreau sa o evacuez, m-am oferit sa ii platesc chiria pe 4 luni pt un alt apartament, sa ii dau platesc comisionul pe care la platit la agentie, masina pentru a isi muta lucrurile, sa ii dau inapoi toti banii pe care mi i-a dat pana acum si sa ii angajez o femeie sa ii impacheteze toate lucrurile , sa mergem si la un mediator sa ii platesc daune morale, dar m-a refuzat si mi-a spus ca ea nu pleaca din apartament decat cu ordin judecatoresc de evacuare. Dupa dumneavoastra acest chiriasa este o persoana de buna credinta ?

Am fost la anaf sa inregistrez contractul din doua motive:
1 - orice contract de inchiriere trebuie inregistrat la anaf ca sa pot platii darile catre stat, astfel ea sa nu ma poate actiona in judecata ca am incasat bani "la negru" de la chiriasa. si ca am facut evaziune fiscala, deja chiriasa m-a amenintat ca mama a incasat chiria si garantia neavand acest drept ( pt ca nu este proprietar si nici nu avea procura sa ma reprezinte pe mine )

2 - orice contract semnat la un notar sau la anaf, are titlu executoriu, adica pot sa o evacuez la terminarea celor 4 luni doar cu un executor judecatoresc. Daca contractul nu este inregistrat la anaf sau semnat in fata unui notar trebuie sa deschid actiune in instanta pentru obtinerea unui ordin judecatoresc de evacuare irevocabil.

Mi-am imputernicit parintii pentru a ma putea reprezenta in instante, in cazul ca se ajunge acolo, dar si pentru a putea administra apartamentul ( de a incasa chiria, de a avea dreptul sa faca vizita lunara .....etc)

Nu o vreau de chiriasa!

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Evacuare Anonim122 Anonim122 Buna seara, acum un an am inchiriat un apartament. Proprietara imobilului nu a vrut sa facem acte la ANAF decat daca noi plateam. Am mers cu dumneaei la ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament ContSters153565 ContSters153565 Buna, ma numesc Nadia ,de curand am cumparat un apartament an decembrie mai precis iar azi a primit mama un telefon de la o agentie ca o da an instanta ca nu a ... (vezi toată discuția)