avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj Absolventi 2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj Absolventi 2009

Buna ziua!am o intrebare legata de dreptul la ajutorul de somaj acordat absolventilor de studii superioare din 2009. mai precis, am terminat medicina in septembrie si am fost sa-mi depun dosarul pt ajutor de somaj. la sediul lor mi s-a spus ca initial trebuie sa fiu luata in evidenta si mi s-a spus sa revin dupa 1 decembrie, daca pana atunci nu gasesc loc de munca, ceea ce este imposibil pt ca nu se da inca examenul de rezidentiat. intrebarea mea este, ce se intampla cu aceasta luna si jumatate pana in decembrie, in conditiile in care din ianuarie reusesc totusi sa semnez un contract de munca in calitate de medic rezident, daca acest timp octombrie-dcembrie mi se plateste sau daca nu, daca se poate sa iau indemnizatia de somaj macar pe luna decembrie, chiar daca iau rezidentiatul. legea nu spune chiar f clar ce se intampla cu aceste 60 de zile, dar spune ca avem dreptul la somaj din momentul in care suntem licentiati pana la semnarea unui contract de munca, ceea ce ar corespunde cu perioada octombrie - decembrie inclusiv. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kitty_er , utilizator 18:42, 16 Octombrie 2009
cu aceeasi problema se confrunta si o saora de a mea, care a terminat facultatea de medicina din cluj UMF, si cred ca de fapt toti absolventii de medicina. De la agentie mie mi s-a spus ca trebuuie sa mearga pentru a-si face dosar de somaj abia in decembrie. ce vor face ei 3 luni de zile??? sa invete pentru examenul de rezidentiat, nu? pacat ca sistemul nu e pus putin la punct pentru a nu avea de suferit cei care totusi s-au dedicat unei munci atat de demne...!!!
Cred ca Legea 76/2002 ar trebuie sa sufere o modificare pentru unele categorii de absolventi, cum sunt medicinistii, acre au un specific aparte.
Trebuie sa asteptati pana se implinesc 60 de zile (adica pana la 1 dec.).
Depuneti dosarul si veti primi indemnizatie de somaj din decembrie. Daca va angajati dupa aceea (in ianuarie sau mai tarziu) anuntati ANOFM si vi se va plati in continuare 30% din indemnizatie pana la expirarea perioadei pentru care ati fi primit indemnizatie daca nu v-ati fi angajat.
"Trebuie sa asteptati pana se implinesc 60 de zile (adica pana la 1 dec.).
Depuneti dosarul si veti primi indemnizatie de somaj din decembrie. Daca va angajati dupa aceea (in ianuarie sau mai tarziu) anuntati ANOFM si vi se va plati in continuare 30% din indemnizatie pana la expirarea perioadei pentru care ati fi primit indemnizatie daca nu v-ati fi angajat. "
Va multumesc pt raspuns, dar nu stiu daca am inteles corect....adica sa-mi depun dosarul in decembrie, si chiar daca iau rezidentiatul si ma angajez din ianuarie, e posibil sa primesc 30 % din indemnizatia de somaj? am inteles corect? pt ca mi se pare ciudat...ce-i drept nici nu prea am avut de-a face cu chestii legale pana acuma :">
Buna ziua am si eu nevoie de cateva sfaturi: am terminat medicina in septembrie, cu licenta luata pe data de 19 septembrie. La fel se calculeaza 60 de zile de la 1 octombrie pentru somaj?
Eu sunt insarcinata in 2 luni si as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului daca sunt in somaj. Stiu ca pentru absolventi somajul este de 6 luni, eu nu voi naste in timpul somajului, iar pentru a beneficia de indemnizatia aceasta ar trebui sa ma angajez la sfarsitul somajului sau sa intru in concediu prenatal?
Daca dupa terminarea somajului m-as angaja pentru o luna la o firma pana cand nasc, mai pot primi indemnizatia?
Sper ca nu v-am zapacit cu intrebarile mele, insa chiar am nevoie de un sfat competent, fiindca am fost la primarie sa intreb si doamna de acolo nici macar nu stia legea...
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj xtrim xtrim Am terminat medicina acum la sfarsitul lui septembrie. La agentia de somaj mi s-a explicat ca nu mi se accepta decat un dosar pe 60 de zile, iar la urmatorul ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru absolventi medicina Oanamed Oanamed Buna ziua! As dori sa va intreb despre drepturile absolventilor de medicina la somaj. Am aflat ca exista un regim special pentru noi, adica nu avem dreptul ... (vezi toată discuția)
Ref.somaj luminitateodora luminitateodora Buna ziua, As dori sa stiu daca absolventii facultatilor de medicina au dreptul sa beneficieze de ajutorul de somaj conform Legii nr.76 din 2002? Va ... (vezi toată discuția)