avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sătulă până peste cap de fostul soț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sătulă până peste cap de fostul soț

Buna seara am divorțat în 2014 am o fetita de 5 ani la divort sa stabilit ca copilu sa locuiască la mine custodie comună pensie alimentară 250 lei el nu a cerut program de vizita in tot acest timp el a vazut copilul la luat la casa părinților lui mai mult fortat pt ca copilul nu vrea sa meargă pensia alimentară ia platit o acum pt ca eu i-am pus plângere penală pt neplata pensiei avem un proces pt suplinirea acordului sa iesim din țară care l-am castigat dar el a facut recurs tot ce face este doar sa ma supere pe mine nu il intereseaza prea mult copilul mama mea a murit acum 8 luni si el a crezut că ma poate obliga sa ma reîntorc la el nu se poate vorbi cu el pe cale amiabilă daca il sun ma jicneste imi propune lucruri indecente si toate astea le face fara martori copilu refuză să il vada ce as putea face
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:09, 14 Noiembrie 2017
Ca bine spuneti dnule prepeleac: doamna poate cere program de vizitare, daca domnul se comporta violent, poate cere si ordin de protectie, cu conditia sa si poata dovedi violentele/amenintarile/hartuirile sau ce acuza dansa ca s-ar intampla. In acelasi timp insa, nu trebuie sa o acuzati ca "ar trebui sa se comporte altfel". Doamna a fost de buna credinta si i-a dat copilul fara sa existe o hotarare judecatoreasca. i-a raspuns la telefon, probabil conform obligatiei derivata din autoritate parinteasca comuna. Domnul, ca de altfel multi altii, a profitat de buna-vointa si incearca sa o transforme in obligatie. Doamna nu e nici prima, nici ultima, care e speriata, timorata de aceasta lege imbecila si de nepermisele libertatile si drepturi care sunt acordate parintelui nerezident. In "numele autoritatii parintesti comune si a dreptului la informare a parintelui nerezident" multi incearca sa faca din viata rezidentului partie de schi. Sun sa ma informez despre copil, dau mail/sms sa ma interesez de copil, sprijin zilnic, cand vii sa iei copilul de scoala, gardul scolii, ca sa vad copilul, stau in fata blocului, ca sa vad cand si cu cine vine copilul acasa, vreau sa intru in casa, ca sa vad cum e camera copilului, etc. E adevarat insa ca acest "maxim interes" pentru copil dispare, ca prin farmec, cand trebuie deschis portofelul si platit pentru copil, activitati extra scolare, rechizite, vacante etc. Pentru supravegherea si "evaluarea" mamei avem tot timpul si toti banii din lume, pentru costurile de viata ale copilului avem 200-300 de lei, si nici astia intotdeauna.
In definitiv prost e cel ce crede si permite, fara sa sanctioneze, un astfel de comportament, nu cel ce il are si se distreaza, neavand nimic mai bun de facut.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
proastasatului, utilizator
Doamna PS, dvs vreti relatia nerezident-copil la distanta, prin intermediul contului bancar, am inteles asta. Adica tatal sa nu caute copilul, sa nu doreasca sa-l vada, sa ignore programul si doar sa plateasca. Pentru ca nu-i asa daca ar dori sa cumpere rechizitele cu copilul, sa insoteasca copilul la activitati, sa stea si el cateva zile in vacanta, e iar nasol ca nah "cumpara timp" cu copilul. Insa sunt de acord cu dvs "prost e cel ce crede si permite, fara sa santioneze asa ceva".
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
againstPAS, utilizator
againstPAS a scris:

Doamna PS, dvs vreti relatia nerezident-copil la distanta, prin intermediul contului bancar, am inteles asta. Adica tatal sa nu caute copilul, sa nu doreasca sa-l vada, sa ignore programul si doar sa plateasca. Pentru ca nu-i asa daca ar dori sa cumpere rechizitele cu copilul, sa insoteasca copilul la activitati, sa stea si el cateva zile in vacanta, e iar nasol ca nah "cumpara timp" cu copilul. Insa sunt de acord cu dvs "prost e cel ce crede si permite, fara sa santioneze asa ceva".

Interventie moderator
@againstPas, incercati cand postati sa va referiti la subiectul initiat de utilizator, nu mereu la mesajele postate de utilizatorul @proastasatului si la ce doreste dansa, ca nu e important pentru discutie, multumesc
Tatal din subiectul nostru nu plateste nici pensie si nici nu insoteste copilul la activitati, asa ca discutia nu este despre ce vrea @ps, oricum, degeaba ar vrea, ca nu se intampla.

@Enache Ana, va rog ca pe viitor sa nu mai deschideti subiecte noi cand puteti continua o discutie pe aceeasi tema, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire progr de vizita minori Simona Pocol Simona Pocol Am divortat in anul 2016 ,de tatal copiilor, aveam un copil de 2 ani si eram insarcinata in 6 luni cu un alt copil .Sentinta s-a dat cand eram inca gravida cu ... (vezi toată discuția)
Custodie copil de 10 luni din concubinaj. pot să părăsesc domiciliul și să mă mut în alt județ fără acordul tatălui? Laurapopescu56 Laurapopescu56 Ce trebuie sa fac pentru custodia fetei mele de 10 luni nefiind căsătorită cu tatăl ei dar el fiind trecut in certificat pot sa părăsesc domiciliul unde ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna cand parintii locuiesc in orase diferite ContSters129337 ContSters129337 Cum se exercita custodia comuna cand parintii locuiesc in orase diferite? In cazul meu, am de 8 ani custodia fiului meu. Tatal are program de vizita (poate sa ... (vezi toată discuția)