avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prins fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prins fara permis

Daca mi sa facut dosar din cauza ca am fost prins fara permis si sunt si minor. pot intra in socala de soferi pana se da ordinul judecatoresc?
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
SNIO, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 18:57, 10 Noiembrie 2017
O data ce sunteti minor puteti intra la scoala de soferi doar daca dati pentru categoriile de vehicule AM, A1 si B1 unde varsta minima este de 16 ani.

OUG 195/2002 Articolul 20 alin (1) Pentru a conduce pe drumurile publice autovehicule, tramvaie ori tractoare agricole sau forestiere, conducatorii acestora trebuie sa posede permis de conducere corespunzator.
(2) Permisele de conducere se elibereaza pentru urmatoarele categorii de vehicule: AM, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb sau Tv.
(3) Descrierea categoriilor de vehicule prevazute la alin. (2) , pentru care se elibereaza permise de conducere, este prevazuta in anexa nr. 1.
(4) Varsta minima pentru obtinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule AM, A1 si B1;
b) 18 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E si Tr;
c) 20 de ani impliniti, daca persoana are o experienta de cel putin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani impliniti, pentru motocicletele din categoria A;
d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 si D1E, precum si pentru triciclurile cu motor din categoria A;
e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb si Tv.

Art. 335 CP alin. (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de soferi categoria b teudan teudan Buna ziua, Am pentru dumneavoastra doua intrebari, daca ma puteti ajuta: 1). Cu carnet de soferi categoria B pot conduce motociclete din categoaria A2( pana ... (vezi toată discuția)
Legea permiselor auto Albu ion Albu ion Vreau sa stiu ce trebuie sa îndeplinesc pentru a lua permisul (vezi toată discuția)
Legea de pe 19 ianuare permis ce gabytb gabytb Varsta de 21ani impliniti la categoria CE este pentru cei care incep de pe 19 ianuarie 2013 sau si pentru cei care au inceput din 2012 si trece de 19 ianuarie ... (vezi toată discuția)