avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de întreținere sau contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de întreținere sau contract de vânzare-cumpărare, ce mă sfătuiți să aleg?

Fratele mamei impreuna cu fiul vitreg al dumnealui(sotia fratelui mamei a decedat intre timp) care locuiesc in aceiasi locuinta, doresc sa-mi lase locuinta cu conditia ca eu sa-i ingrijesc pana la sfarsitul vietii. Intrebarea este urmatoarea:care sunt demersurile care se pot face tinand cont ca apartamentul este achizitionat pe numele fratelui mamei si a sotiei lui,iar dupa moartea acesteia nu s-a facut succesiunea dupa decedata! Ce drepturi ar fiul vitreg(locuieste in acelasi apartament cu fratele mamei) tinand cont ca si el este de acord ?
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:45, 14 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul unui contract de vânzare cumpărare, suma cu titlu de preț, trebuie depusă în contul vanzatorului. Aveți acești bani?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinerr si uzufruct viager!
contract de vanzare -cumparare fara clauze ar fi ideal!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea un contract cu clauze bine stabilite, cât mai clare în a defini dorința părților la momentul încheierii contractului, cu clauze de dovezi privind potențiale neînțelegeri, situații de terminare a contractului și modalități de încheiere in fiecare caz înseamnă un contract bun.
Contract fără clauze nu exista. Părțile contractului se arată într-o clauza, la fel obiectul său. Cât de bine sunt ele scrise, personalizate, redactate, acolo e diferența.
Între vânzare și întreținere se alege în funcție de scopul încheierii contractului, voința reală a părților.
Nu se face vânzare dacă scopul e întreținere, căci atunci se ajunge la situații de dovedire donație cu recuperare de întreținere nedatorata in instanta. E cat se poate de prost. Un contract simulat nu aduce decât probleme, e unul slab.
Cât privește situația de fapt, e se văzut care sunt veniturile părților, de ce au nevoie de întreținere, de ce nu o pot obține pe cea legală, valoare estimată, în ce anume sa constea întreținerea la nivel concret, unde sa locuiască, ce se întâmplă în caz de spitalizare sau instituționalizare etc Ala ar fi un contract bun, care ține seama de toate astea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire LILI24 LILI24 Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate. Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre frati vitregi victoy0111 victoy0111 In casnicie a venit fiecare cu copilul la pachet. Prima care a decedat este mama mamei mele. Nu s-a facut succesiunea dupa aceasta, La 8 ani dupa, a decedat si ... (vezi toată discuția)