avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizitarea minorului după separarea părinților. Are ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizitarea minorului după separarea părinților. Are dreptul tata să vină oricând vrea sau o poate face doar dacă există un program de vizitare?

Buna ziua,

Am un copil minor si pana acum am fost in uniune consensuala cu tatal baiatului. Dar ne-am certat si el a parasit domiciliul comun si acum vrea sa vada copilul cand vrea el. Are dreptul sau il poate vedea doar cu ordin de program de vizitare? Mentionez ca este casa mea personala, iar el are doar viza de flotant aici. Ma poate acuza de alienare parentala si poate veni cu martori la usa mea si sa cheme politia sa imi dea amenda ca nu ii deschid usa? Vreau doar sa se stabileasca legal programul de vizite, atata tot. Ce pot face daca ma da in judecata? Am dreptul sa plec cu copilul la parintii mei la Constanta? El zice ca nu ca nu se poate deplasa sa il vada si trebuie sa vin cu copilul aici indiferent de conditii ca s ail vada. care este adevarul? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:21, 12 Noiembrie 2017
Buna ziua, Aici tatal, Atat va intreb: Este normal sa imi ingradeasca dreptul sa imi vizitez copilul, pana nu se ajunge la actiunea de obtinere a tutelei parintesti( custodie) in instanta? Va rog sa tineti cont ca am avut domiciului comun (viza de resedinta valabila) si am fost dat afara de nenumarate ori. In conditia aceasta chiar nu pot apela la organele de politie? Nu exista ordin de vizita in afara instantei asa cum pretinde dumneai ca pot sa-l obtin amiabil. Nu imi deshide usa sa imi vad copilul. Imi fac griji ca nu este tratat asa cum a fost cand eram eu in casa.
Va multumesc anticipat,
Tatal acuzat ;)
La organele de politie nu puteti apela cat timp nu aveti o hotarare judecatoreasca.
Mama: deca e adevarat ceea ce relati dvs si anume ca sunteti lovita si/sau jignita, inregistrati, filmati, solicitati prezenta unei prietene/rude/vecine si apoi cereti la judecatoria de care apartineti cu domicilul ordin de protectie. Exista un formular pe net, il completati, il expediati si se judeca in 72 de ore.
Solicitati aceleiasi judecatorii, gasiti modele pe net, stabilirea domiciliului copilului la dvs, exercitarea autoritatii parintesti, program de vizita si pensie de intretinere.
Tata: da, atat timp cat nu aveti hot jud de vizitare, doamna nu are obligatia legala de a va permite vizita. Cel mult are una morala (discutabila, daca e adevarat ca sunteti violent).
Violenta trebuie dovedita prin probe, martori ceea ce nu exista. Nu este vb de violenta aici, ci de un copil pe care ea il tine inchis in casa si nu imi da voie sa-l vad. Daca eu am domiciuliu in acte si un copil cu ea... cum este posibil ca politia sa nu o amendeze?
Solicitati ajutorul Protectiei Copilului pentru a putea vedea copilul si pentru a verifica modul in care este ingrijit.
Sau puteti cere dumneavoastra ordonanta presedentiala pentru stabilirea in urmatoarele saptamani a domiciliului si a programului de vizita.
Ar trebui sa reflectati amandoi ca in acest moment nu e vorba despre care pe care cat despre copilul pe care il aveti impreuna.
Vine politia si amendeaza mama? va vedea tot copilul si va fi traumatizat.
Sta copilul fara tata? va suferi din nou.
Cel mai bine mergeti undeva la terapie pentru a va ajuta sa va despartiti intr-un mod civilizat pentru copilul pe care il aveti impreuna.
Altfel, sicane o sa va puteti face unul altuia urmatorii ani la nesfarsit.
Singurul care va pierde va fi copilul.

Doamna PS. cred ca va inselati, atata vreme cat nu a fost decazut din drepturi tatal poate sa isi vada copilul. Mai ales ca are domiciliul acolo.

Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
When, utilizator
Daca omul nu mai locuieste acolo si pe rolul instantei exista cereri cu privire la program, politia nu are ce face in lipsa unei hotarari.
Mama: introduceti cerere de program de vizitare, stabilire domiciliu si pensie.

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti Alin_dany80 Alin_dany80 Buna ziua sant in divorț cu sotia nu imi permite sa imi vad copilul am dat-o in judecata cu ordonanța prezidențială și am avut câștig de cauză ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)