avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna ziua! Va rog respectuos sa mă ajutați și pe mine cu un sfat!! Soțul meu este obligat la plata pensiei de întreținere , la locul de munca unde lucrează au venit 2 propriri cu titlu executoriu și drept urmare i se retine 1/2 din venitul net realizat! Am solicitat angajatorului că la calculul celor 2 rețineri sa tina cont și de pensia de întreținere la care soțul meu este obligat lunar,in sensul că cele două rețineri împreună cu pensia de întreținere sa nu depășească 1/2 din venitul net realizat dar aceștia refuză spunând că nu este in sarcina lor acest lucru ! Precizez că pensia de întreținere nu este cu reținere din venit...soțul meu o plătește prin posta, angajatorul nu e terț poprit! Ii pot obliga legal sa i-a in calcul și pensia de întreținere?? Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 10:39, 11 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rând angajatorul este terț poprit de cei 2 executori, și trebuie să se conformeze deciziei acestora, altfel îi validează poprirea și îi blochează conturile.
Nu este treaba angajatorului că salariatul său mai are și alte obligații.
Nu angajatorul este cel care îi reține 1/2 din venit, ci executorii judecătorești prin poprirea efectuată, cel mult contabilitatea execută un ordin primit.
`
Doar prin contestație la executare s-ar putea obține prin decizie judecătorească o reducere procentuală de la maximul de 50%, la mai puțin.
Dar nu poate nimeni garanta că Instanța va admite o asemenea cerere.
Bun deci murim cu legea in mana! Art 728 cod procedura civila reglementează foarte clar că reținerile nu pot depăși 1/ 2 din venituri..iar pensia de întreținere primeaza
Art. 729 din NCPC se referă la Pensia de întreținere executată silit pe cale civilă de un executor judecătoresc.
Soțul dvs nu este executat silit de un executor judecătoresc pentru neplata pensiei de întreținere a copiilor.
Pensia de întreținere nu reprezintă o reținere silită în speța soțului dvs, ci o obligație pe care o achită voluntar.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Dapix, utilizator
daca pensia de intretinere era retinuta de angajator pe statul de plata , se lua in considerare ca si retinere...... dar platita voluntar nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine incalca legea? roy1958 roy1958 buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere dd.ildysz dd.ildysz Am primit o cerere de retinere pensie de intretinere minor, din salariul unui angajat de la fostul sot (creditor). Creditorul anexeaza sentinta de divort ... (vezi toată discuția)
Poprire salar angajat liliigretz liliigretz Buna ziua, am primit astazi o comunicare-adresa infintare poprire pentru un angajat, in care scrie:\\"In temeiul art.452 cod procedura civila va comunicam ... (vezi toată discuția)