Buna seara! In urma cu cateva luni fratele meu si-a construit o casa intr-o zona in care nu cunostea pe nimeni. Avand nevoie de o persoana care sa ii efectueze niste lucrari de electricitate, a gasit pe internet un baiat care a zis ca se ocupa de asa ceva(a fost platit in avans pt lucrare). Fratele meu a trebuit sa plece in strainatate si i-a incredintat cheile de la casa pentru a-i termina lucrarile. Din vorba in vorba, fratele meu i-a zis ca ii trebuie masina care o lasase in curte si kl-a intrebat daca nu stie pe cineva sa i-o trimita in strainatate, iar acesta i-a zis ca se ofera sa i-o trimita el prin firma varului lui iar fratele meu a acceptat i-a zis ca gaseste cheia de la masina in casa si ca poate sa i-o trimita. Acest baiat insa nu a mai trimis masina, i-a luat toate sculele din casa(bormasini, drujba, betoniera etc) si nu a mai raspuns la telefon o perioada. Fratele meu s-a intors acasa, a fost la politie, a dat declaratie cum ca i-au disparut lucrurile inclusiv masina, insa i s-a spus ca fara martori nu poate face nimic. Mentionez ca baiatul in cauza a fost sunat de politie si a inceput sa raspunda la telefon si il amana de o luna prin mesaje ca ii va da lucrurile inapoi, insa nu s-a prezentat cu lucrurile nici acum. Cum ar trebui sa procedeze in situatia data fratele meu? Are vreo sansa sa demonstreze ca i-au fost furate lucrurile si masina? Multumesc mult!
Fapta constituie infracțiune.
Încadrarea juridică se face pe baza a ce este la dosar.
Cu masina e abuz de încredere daca a plecat cu ea cu acordul proprietarului.