avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... violenta la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

violenta la locul de munca

Am nevoie de ajutor urgent!
Seful meu in toiul unei discutii mai mult sau mai putin in contradictoriu, s-a enervat atat de tare incat a aruncat cu telefonul dupa mine, in lipsa altor argumente...
Problema este ca nu ar fi prima data cand nu se poate stapani cu iesirile, nu numai cu mine ci si cu alti colegi, deci lipsa de martori nu reprezinta o problema, insa ieri, a ajuns sa depaseasca orice limita a bunului simt... Bineinteles ca dupa ce telefonul a "planat" au urmat amenintarile de rigoare etc...
Sincer, pentru prima data, pot spune ca imi e frica de el... Data viitoare cu ce o sa mai arunce dupa noi? Si de ce trebuie sa suport astfel de comportament la locul de munca?
Si, in final, cum il pot pedepsi fara sa-mi faca altfel de mizerii la job?

Multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:20, 12 Octombrie 2009
Seful dvs are cu siguranta un alt sef desupra lui.
Cel mai bine este sa faceti o sesizare in scris, in 2 ex, catre seful ierarhic superior (daca acesta nu este chiar cel mai mare sef, este bine sa trimiteti reclamatia si mai sus).
Luati numere de inregistrare de la fiecare cabinet/secretariat.
Prezentati faptele, asa cum s-au desfasurat, inclusiv ce replici s-au aruncat, si mentionati la sfarsit ca asteptati o rezolvare a problemei, daca nu va veti apara drepturile si demnitatea in fata organelor competente legal.

Si aici va spun ca va veti putea adresa Consiliului National ptr Combaterea Discriminarii, tribunalului, ITM, Inspectia Muncii (ca organ de control al ITM)Comisiei de abuzuri din Senat si Camera Deputatilor.

:offtopic:

Stiu pe cineva care, aflandu-se intr-un litigiu cu un angajator, era atat de suparat si de disperat incat mergea pe strada si acolo unde vedea cate un sediu al unei autoritati, lasa cate o petitie. :tooth:
Puteti sa-i faceti plangere: la superiori ( daca are) si la politie pentru acest comportament..Dar fara probe, martori nu faceti nimic..De aceea cel mai eficace sfat e sa nu mai mergeti singura la el in birou...Mergeti cu inca un coleg chiar doi, eventual aflati in aceeasi situatie, iar daca va spune sa veniti singura ii spuneti direct ca va e teama...Fiti stapana pe dvs. de cele mai multe ori tipologiile agresive sunt defapt refularea proriei timiditati si frici:duh:
Si ce sanse am sa castig si sa imi pastrez locul de munca?
In plus, astazi se preface ca nu s-a intamplat nimic... De probe nu duc lipsa avand in vedere martorii si camera de supraveghere...
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
andrab, utilizator
POate ca sufera de dubla personalitate..:dance3:

Scuze, dar baiatul are probleme grave de comportament
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Incercare de concediere ElissaT ElissaT Buna ziua, Lucrez din data de 03.02.2009 la o firma din domeniul alimentar,cu functia de adjunct sef magazin.In data de 03.06.2009 am anuntat seful de ... (vezi toată discuția)
Muncesc la negru fara scapare plin de probleme plin de probleme lucrez de 2ani ca taximetrist la o firma fara a fi angajat cu acte in regula.In urma cu 1an am lovit o masina intr-un accident din vina mea,iar patronul ma ... (vezi toată discuția)
Lucruri personale la locul de munca aruncate Radu Palu Radu Palu Unde lucrez, acum multi ani mi s-a dat voie sa tin si lucruri personale. Totul verbal, nimic in scris. Acuma am sef nou, si tare vrea sa arate cum el face si ... (vezi toată discuția)