avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... violenta la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

violenta la locul de munca

Am nevoie de ajutor urgent!
Seful meu in toiul unei discutii mai mult sau mai putin in contradictoriu, s-a enervat atat de tare incat a aruncat cu telefonul dupa mine, in lipsa altor argumente...
Problema este ca nu ar fi prima data cand nu se poate stapani cu iesirile, nu numai cu mine ci si cu alti colegi, deci lipsa de martori nu reprezinta o problema, insa ieri, a ajuns sa depaseasca orice limita a bunului simt... Bineinteles ca dupa ce telefonul a "planat" au urmat amenintarile de rigoare etc...
Sincer, pentru prima data, pot spune ca imi e frica de el... Data viitoare cu ce o sa mai arunce dupa noi? Si de ce trebuie sa suport astfel de comportament la locul de munca?
Si, in final, cum il pot pedepsi fara sa-mi faca altfel de mizerii la job?

Multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:20, 12 Octombrie 2009
Corect ar fi daca s-ar putea afla si opinia sefului.
Oricum asta nu scuza nici unul din comportamentele descrise anterior.
Si eu sunt sef si ma mai infurii dar n-am ajuns la asa ceva.
Sunt rapoarte de activitate, avertismente verbale si scrise, comisii de disciplina, formulare de evaluare etc....totul in scris!...nu pe vorbe aruncate la minie.
De asemenea exista nota explicativa in care subalternul se apara sau recunoaste faptele pentru care a fost sesizat si care se ataseaza la procesul verbal rezultat de la comisia de disciplina.
Si nu in ultimul rind sunt sigur ca se pot evita asemnea situatii daca exista un dram de intelegere reciproca.
Sunt sigur ca orice sef (daca nu-i patron) isi are nashul daca se constata ca are probleme cu comportamentul.


Mda... inteleg ca toata lumea sfatuieste la actiune. Daca as avea si curajul sa o fac ar fi extraordinar... Insa trebuie sa recunosc ca imi tremura si mainile si picioarele cand ajung la munca... Din 2 pdv: unul este comportamentul "sefului" - care parca imi pregateste ceva si mie si colegei vizate de "telefon", al doilea: daca dintr-un gest spontan ajung la resurse umane sau directorul general, deschid o cutie a pandorei care nu sunt sigura ca nu va avea efecte si asupra mea si a colegilor implicati...
E adevarat ca la dat sfaturi ne pricepem.
Ma intreb totusi cum de s-a ajuns pina aici...




Cred ca "seful" dvs se bucura enorm cand va vede cum tremurati in fata lui, cum puneti capul in pamant si inghititi atatea umilinte. Si cu cat va vede mai timorata cu atat face mai rau. Exista astfel de oameni care isi creeaza bucurii din suferinta pe care o aduc altora.

Eu cred ca ar trebui sa va mobilizati, sa nu mai aratati atata frica, ba chiar mai mult, in cazul in care isi iese din fire cred ca ar trebui sa ripostati. Verbal, evident.

Pana la urma, orice nas isi are nasul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incercare de concediere ElissaT ElissaT Buna ziua, Lucrez din data de 03.02.2009 la o firma din domeniul alimentar,cu functia de adjunct sef magazin.In data de 03.06.2009 am anuntat seful de ... (vezi toată discuția)
Muncesc la negru fara scapare plin de probleme plin de probleme lucrez de 2ani ca taximetrist la o firma fara a fi angajat cu acte in regula.In urma cu 1an am lovit o masina intr-un accident din vina mea,iar patronul ma ... (vezi toată discuția)
Lucruri personale la locul de munca aruncate Radu Palu Radu Palu Unde lucrez, acum multi ani mi s-a dat voie sa tin si lucruri personale. Totul verbal, nimic in scris. Acuma am sef nou, si tare vrea sa arate cum el face si ... (vezi toată discuția)