avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copil nascut in Franta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copil nascut in Franta

Sunt cetatean roman ca si sotia mea.In luna august am fost anuntat ca sunt si cetatean francez.Sotia nu are momentan dreptul de a cere cetatenia franceza.Sotia in luna decembrie o sa nasca in Franta.Pot sa ii fac pasaport francez copilului ca sa calatoreasca in Romania sau sunt obligat sa merg la ambasada romana din Paris sa ii fac certif.nastere iar apoi pasaport.. romanesc.Va intreb in ideea de a nu avea probleme la vama la intrarea si la iesirea din tara.Va multumesc anticipat.....
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 07:04, 11 Noiembrie 2017
Copilul unui cetatean francez este cetatean francez, prin nastere. Copilul unui cetatean roman este cetatean roman, prin nastere. Deci copilul va avea dubla cetatenie. I se vor aplica prevederile legale pentru iesirea din Romania a minorilor cetateni romani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil minor adysora adysora Buna ziua Sotia (care este din Republica Moldova, inca nu a dobandit cetatenie romaneasca) urmeaza sa nasca in decembrie acolo. As vrea sa stiu cum se optine ... (vezi toată discuția)
Acte de identitate pentru copil nascut in franta. ionutcorodeanu7691@gmail.com ionutcorodeanu7691@gmail.com Revin cu aceeasi problema.Sunt stabilit in Franta de 13 ani.Din luna august am si cetatenie franceza.Deci am dubla cetatenie.Sunt casatorit de 2 ani.Sotia inca ... (vezi toată discuția)
Ce imi trebuie sa trec granita cu un minor italian neinsotit de tata ContSters481418 ContSters481418 Buna ziua as vrea sa merg o luna in tara in concediu cu baietelul meu de 4 ani dar tatal nu ne poate insoti ca lucreaza!Sotul meu si baietelul au cetatenie ... (vezi toată discuția)