avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... norma didactica
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

norma didactica

buna ziua. am o dilema. avand in vedere urmatoarele:

Art. 262. - (1) Activitatea personalului didactic de predare se realizează într-un interval de timp zilnic de 8 ore, respectiv 40 de ore pe săptămână, şi cuprinde:
a) activităţi didactice de predare - învăţare - evaluare şi de instruire practică şi examene de final de ciclu de studii, conform planurilor - cadru de învăţământ;
b) activităţi de pregătire metodico - ştiinţifică;
c) activităţi de educaţie, complementare procesului de învăţământ: mentorat, şcoală după şcoală, învăţare pe tot parcursul vieţii.
d) activităţi de dirigenţie. (literă introdusă prin art. I pct. 82 din O.U.G. nr. 49/2014, în vigoare de
la 30 iunie 2014)


(3) Norma didactică de predare - învăţare - evaluare şi de instruire practică şi de evaluare curentă a preşcolarilor şi a elevilor în clasă reprezintă numărul de ore corespunzător activităţilor prevăzute la alin.(1) lit. a) şi se stabileşte după cum urmează:
c) 18 ore pe săptămână pentru profesorii din învăţământul secundar şi terţiar non - universitar, pentru profesorii din unităţile şi clasele cu program integrat şi suplimentar de artă şi sportiv, precum şi din unităţile cu activităţi extraşcolare şi din centrele sau cabinetele de asistenţă psihopedagogică;


cand mi se cere sa raman dupa terminarea orelor este legal sau nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
oana0309, utilizator

Alte discuții în legătură

Statut cadre didactice Mihaiza Mihaiza În Art. 262 Legea 1/2011 Norma didactică Statutul personalului didactic din învăţământul preuniversitar este prevazut : Norma didactică Art. 262 (1) ... (vezi toată discuția)
Incadrare in munca HoriaB HoriaB Se mai poate beneficia de reducerea normei didactice in cazul in care se revine la catedra mai repede cu 1 an si in oras nu exista cresa? (vezi toată discuția)