avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... norma didactica
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

norma didactica

buna ziua. am o dilema. avand in vedere urmatoarele:

Art. 262. - (1) Activitatea personalului didactic de predare se realizează într-un interval de timp zilnic de 8 ore, respectiv 40 de ore pe săptămână, şi cuprinde:
a) activităţi didactice de predare - învăţare - evaluare şi de instruire practică şi examene de final de ciclu de studii, conform planurilor - cadru de învăţământ;
b) activităţi de pregătire metodico - ştiinţifică;
c) activităţi de educaţie, complementare procesului de învăţământ: mentorat, şcoală după şcoală, învăţare pe tot parcursul vieţii.
d) activităţi de dirigenţie. (literă introdusă prin art. I pct. 82 din O.U.G. nr. 49/2014, în vigoare de
la 30 iunie 2014)


(3) Norma didactică de predare - învăţare - evaluare şi de instruire practică şi de evaluare curentă a preşcolarilor şi a elevilor în clasă reprezintă numărul de ore corespunzător activităţilor prevăzute la alin.(1) lit. a) şi se stabileşte după cum urmează:
c) 18 ore pe săptămână pentru profesorii din învăţământul secundar şi terţiar non - universitar, pentru profesorii din unităţile şi clasele cu program integrat şi suplimentar de artă şi sportiv, precum şi din unităţile cu activităţi extraşcolare şi din centrele sau cabinetele de asistenţă psihopedagogică;


cand mi se cere sa raman dupa terminarea orelor este legal sau nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
oana0309, utilizator

Alte discuții în legătură

Statut cadre didactice Mihaiza Mihaiza În Art. 262 Legea 1/2011 Norma didactică Statutul personalului didactic din învăţământul preuniversitar este prevazut : Norma didactică Art. 262 (1) ... (vezi toată discuția)
Care e nr de ore maxim a unui prof. la un singur liceu ? dar ... ATANASIE ATANASIE Care e nr de ore maxim a unui prof. la un singur liceu ? Dar la doua? Ma refer la nr de ore /saptamana. (vezi toată discuția)