avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Despăgubiri pentru ocupare imobil fără drept
Discuție deschisă în Executare silită

Despăgubiri pentru ocupare imobil fără drept

Buna ziua,

Anul acesta am achizitionat un apartament prin licitatie publica, licitatie care nu a fost contestata, iar pe 13.10.2017 am intrat in posesia actului de adjudecare. Dupa intrarea in posesia actului de adjudecare, i-am notificat pe debitori sa paraseasca apartamentul si le-am lasat un nr de tel la care sa ma sune pentru a stabili o data pentru predarea apartamentului, lucru pe care l-au nesocotit. intre timp am intabulat apartamentul si vazand ca debitorii nu dau nici un semn, am apelat la un executor, iar in momentul de fata dosarul de evacuare e pe rol cu termen pe 20.11.2017 ( desi e inregistat pe 31.10.2017, termenul este exagerat de tarziu). Intrebarea mea este: ii pot da in judecata pentru ca au locuit intr-o casa ce nu le mai apartine, cerandu-le despagubiri incepand cu 13.10.2017? Totodata, va rog sa-mi spuneti daca termenul de judecata acordat de instanta pentru judecata este corect. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ancairo , utilizator 22:11, 12 Noiembrie 2017
Puteti incerca sa va adresati instantei, insa avand in vedere situatia debitorilor, s-ar putea, daca obtineti o hotarare judecatoreasca pozitiva, sa nu aveti cum sa va recuperati banii de la acestia, in masura in care nu au alte bunuri sau venituri.
Multumesc! Si inca o intrebare. Executorul judecatoresc mi-a spus ca termenul de judecata in cazul unei actiuni ce are ca obiect evacuarea ( executare silita act adjudecare)se fixeaza in maxim 7 zile si se da un termen scurt,, mai ales ca este fara citarea partilor. Dosarul a fost inregistrat pe 31.10 si termenul de judecata a fost fixat pe 20.11. A procedat corect instanta?. Intreb, avand in vedere ca incepand cu 1 dec. 2017 si pana la 01.03.2018, nu se mai fac evacuari decat in anumite cazuri, iar eu am sperat ca ma incadrez in timp. Am incercat pe cale amiabila, trimitandu-le o notificare pana sa obtin intabularea apartamentului si lasandu-le un nr de tel, insa nu m-au contactat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea pe timp de iarna – executare silita d4dane d4dane Buna ziua, urmeaza sa particip la o licitatie publica pentru a cumpara un imobil executat silit in perioada Decembrie 2013 (inca nu stiu data exacta a ... (vezi toată discuția)
Lntrare in posesie imobil adjudecat-actiune in evacuare respinsa alinanicoleta85 alinanicoleta85 Buna ziua, In aprilie 2016, am achizitionat la licitatie un apartament (pentru care am platit pretul pietei, cu 7000 euro peste valoarea din raportul de ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesia unui apartament cumparat la licitatie popra popra Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Recent am cumparat un apartament scos la licitatie publica in urma unei executari silite, maine ... (vezi toată discuția)