avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ce pot sa fac sa-mi iau banii înapoi?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ce pot sa fac sa-mi iau banii înapoi?

Buna ziua,am achiziționat un bilet de avion pentru un minor de 17ani de la wizzair ...am crezut ca este posibil ca acesta sa călătorească neînsoțit deoarece la aceasta companie in dreptul adultului scrie 16+iar copii 12+...in chenarul pt achizitii
Am aflat ca nu este posibil sa călătorească singur ,am sunat la companie iar răspunsul lor la întrebarea cum este posibil sa pot achiziționa un bilet pt un minor fără sa se ceara prezenta unui adult dar sa nu poată călători totuși singur,mi s-a spus ca din punctul lor de vedere de la 16 ani nu n-ai este minor dar legea romană nu permite
Va rog sa-mi Spune-ți ce pot face in cazul de fata.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: SMario , utilizator 11:04, 13 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Călătoria cu însoțitorul de bord
Copilul poate călători cu avionul cu un însoțitor ce va fi certificat printr-un act notarial de către părinți sau tutorele legal. Acest certificat trebuie să fie înregistrat în prezența ambilor părinți. Copilul trebuie să aibă un document de identitate valid (pașaport sau carte de identitate), certificatul de naștere nefiind acceptat de către autoritățile de frontieră.

Călătoria fără însoțitorul de bord
Potrivit legislației române (legea nr. 248 din 2005 referitoare la libera circulație a cetățenilor români în străinătate), cetățenii români sub 18 ani pot călători în străinătate numai însoțiți de către ambii părinți sau de către un singur părinte/adult, și având asupra lor documentele necesare (carte de identitate sau pașaport, declarație notarială din partea părintelui ce nu va efectua călătoria, precum și cazierul judiciar la adultului însoțitor, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți).

Din pacate, nu va puteti recupera banii...
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
SMario, utilizator
Va Multumesc pt răspuns ,despre cele relatate de dv am citi și eu ,dar in cazul in care compania nu specifica nimic din cele de mai sus,mai mult de atât la secțiunea informații călătorie bebeluși și copii ,wizzair susține ca cei de 16 ani pot călători singuri adaugand ca cei de naționalitate romana vor avea anumite reguli nespecificand ce fel... am întors site-ul lor cu susul in jos și nu am găsit nimic
In condițiile de fata chiar nu sunt “vinovați “ de nimic ?
Atât timp cât aceasta companie își desfășoară activitate pe teritoriul României considerați ca nu ar trebui sa specifice legislația pe care Dvs a-ți menționat-o mai sus și sa nu permită achiziționarea unui bilet pt un minor fără sa te oblige la bifarea unui adult însoțitor ?
Credeți ca as putea face o sesizare la protecția consumatorului?
Multumesc
Puteti face sesizare, dar compania are sediul central in Ungaria si se vor "spala pe maini" cu acea afirmatie cum ca in Romania se pot aplica altfel de reguli, datorita diferentelor legislative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor de 14 ani pleaca neinsotit in ue omisomis omisomis Care este procedura pe care trebuie sa o indeplinesc astfel incat copilul meu, minor 14 ani impliniti (pasaport individual valabil), sa poata pleca pentru o ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate ruxandralider ruxandralider Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema : fostul meu sot locuieste in Anglia (Londra),din cate stiu cu un fel de \"viza de flotant \" si isi doreste ... (vezi toată discuția)
Procura notariala Scorpionul Scorpionul Buna Am si eu o nelamurire..Sunt in australia si doresc sa trimit copilul de 6 ani in vacanta la bunica in romania. Sunt divortat si copilul mi-a fost ... (vezi toată discuția)