avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... de ce nu semneaza stat de plata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

de ce nu semneaza stat de plata?

ceea ce nu inteleg este de ce nu semneaza stat se plata din moment ce are CIM,avand in vedere faptul ca firma are doar 2 angajati?iar angajatorul refuza sa-i dea intreaga suma chiar daca asa e prevazut in contract.............si are dreptul si la banii pe concediu,nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 9 Noiembrie 2022
cine nu semneaza, ca nu am inteles...angajatul? exact pentru acest motiv, ca sa nu vada cati bani ar trebui sa ia si nu-i ia...:confused:
Pe statul de plata al unei societati sunt trecuti toti salariatii acesteia si cum venitul(salariul) este confidential pentru fiecare angajat acesta poate fi motivul destul de intemeiat de a nu se mai semna statul de plata dar in atare situatie este obligatoriu a vi se inmana fluturasul de plata in 2 ex.pe care sunteti obligat sa le semnati ,unul ramane si se ataseaza la statul de plata celalalt ramane la dvs.pentru a stii exact ce retineri aveti din salariul brut.
In cazul in care nu primiti nici fluturasul de plata al salariului si nici nu semnati stat de plata ceva nu este in ordine la soc.unde lucrati asa cum spune si colega mea
eu.ro.lex.
Scrieti o adresa catre directorul de resurse umane din cadrul soc.unde cereti a va fi inmanat acest fluturas de plata.In cazul in care dvs. aveti CIM la aceasta unitate si nu semnati pe niciunde ca ati primit salariul intr-o anumita perioada de timp la un adica nici ei nu au dovada ca v-au platit ,dvs.intr-un conflict puteti cere aceste sume ce vi se cuvin.......
Succes.
Cu respect,Alexa...
~ Conținut șters la cerere ~
am citit acest articol si eu ma confrunt cu o situatie asemanatoare. adica eu personal nu semnez statul de plata nici nu mi se da un fluturas pentru care sa semnez. in schimb in dreptul meu semneaza sefa ca de altfel si in dreptul celorlalti.la aceasta firma sunt salarii diferite(adica unu 850 lei net, altu 600 lei s.a.m.d.), dar pe statu de plata(mentionez ca l-am vazut odata din intamplare) toata lumea are acelasi salariu 650 lei net. eu personal iau 600 lei net la care se adauga bonus din vanzari(mentionez ca bonusul este egal pentru toata lumea), dar repet pe statul de plata scrie 650lei.ce se poate face? a si inca ceva cand am cerut o adevarinta de salariu(imi trebuia la facultate) ma amanat pana in ultima zi pe motiv ca nu stia salariu net.mi s-a spus ca am carte de munca cum pot sa verific acest lucru? am contract de munca individual aici pe care nici macar nu lam semnat eu, adica mi s-a dat o copie care era deja semnata.de cine nu stiu dar presupun ca de sefa.acest lucru nu cred ca este normal.nu??????? va rog sa ma lamuriti si pe mine.
CIM se semneaza de angajator si de catre angajat in 3 exemplare dupa care se inregistreza la ITM , un exemplar ramane la ITM,unul la unitate si unul se inmaneaza angajatului.
Ca sa fiti sigura si sa nu faceti afirmatii fara a avea certitudinea ca este asa ca si pentru linistea dvs.puteti si aveti dreptul sa cereti exemplarul IN ORIGINAL cu stampila ITM care are un nr.de inregistrare,ce vi se cuvine si pe care trebuie sa-l pastrati,numai dupa aceea puteti afirma cu certitudine ,contractul de munca nu este semnat de dvs.

Alte discuții în legătură

Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate nul? claudiaapo claudiaapo Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu o parere pentru urmatoarea speta: Un Contract de Confidentialitate(nu clauza sau act aditional) datat cu o zi ... (vezi toată discuția)
Fluturasi salariu mnd mnd Buna ziua, In cazul in care salariile sunt virate in conturile angajatilor prin virament bancar este nevoie ca acestia sa semneze fluturasul de salariu si ... (vezi toată discuția)