avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CHELTUIELI DE JUDECATA, CHELTUIELI CU CAZARE SI ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CHELTUIELI DE JUDECATA, CHELTUIELI CU CAZARE SI DEPLASARE

Buna ziua, in luna iulie 2017 am depus o plangere penala pentru cineva din Calarasi, iar eu sunt din Tirgu Mures, in cazul in care voi fi chemata la audieri si proces cine ar trebui sa platesca cheltuielie cu deplasarea/cazare si cheltuielile de judecata? mentionez ca plangerea este pentru inselaciune cu o paguba de 6000 de lei iar vinovata sustine ca este nevinovata deoarece si ea la randul ei a fost inselata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs le platiti momentan.
Aveti dreptul sa va constituiti parte civila pana la inceperea cercetarii judecatoresti si sa solicitati daune materiale si morale.
Aveti dreptul sa solicitati audierea prin comisie rogatorie, avand in vedere distanta si cheltuielile care intervin.
pot solicita sa plateasca cheltuielile de judecata si eventual daune daca persoana impotriva cui am depus plangerea sustine ca e nevinovata si ca ea a dat banii mai departe si ca aluat teapa fiind intermediara?
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
puffytel, utilizator
Puteti solicita dar trebuie stabilită vinovăția persoanei.
Dacă va fi achitată nu va recuperați banii.
Sa depuneti si dovezi.
Chitanțe, bonuri fiscale si facturi pe care sa scrie numele dvs.
Daca o sa fie trimis in judecata, in caz de condamnare, renunţare la urmărirea penală, renunţare la aplicarea pedepsei sau de amânare a aplicării pedepsei, inculpatul este obligat să plătească persoanei vătămate, precum şi părţii civile căreia i s-a admis acţiunea civilă cheltuielile judiciare făcute de acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala puffytel puffytel Daca am depus plangere penala pentru inselaciune, o mai pot retrage, sau cum pot renunta la ea? Mentionez ca nu mi-am recuperat prejudiciul, nici nu m-am ... (vezi toată discuția)
Dosar penal inselaciune mikke12i mikke12i Buna ziua , am vandut si vand produse pe okazii,ro fara a avea probleme pana in acest moment cu clientii nemultumiti , unul dintre ei mi a facut bucuria de a ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un răspuns. comisie rogatorie internaţională. ContSters466475 ContSters466475 Buna ziua. Problema mea este următoarea : in toamna anului 2016 am depus o plângere penală in Olanda împotriva unui cetățean olandez care inchiria camere ... (vezi toată discuția)