avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Certificat de urbanism - negativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Certificat de urbanism - negativ

Urmare unui proces am obtinut o hotarare definitiva a Curtii de Apel din Constanta prin care Primaria Constanta este obligata sa imi elibereze un certificat de urbanism necesar autorizatiei de imprejmuire.

In urma cu 6 ani am achizitionat de la o persoana fizica un teren de 130 mp. Acest teren este incadrat in actele de vanzare (act de vanzare cumparare, cadastru, adeverinta fisc local) ca fiind "curti constructii". Initial, Primaria Constanta a eliberat un certificat de urbanism negativ datorita faptului ca PUZ-ul local incadreaza acest teren ca alee pietonala. Pentru o rezolvare cat mai usoara am ales calea cea mai lunga si am actionat in instanta Primaria Constanta.

Fac mentiunea ca acest teren a fost dobandit prin vanzare cumparare de la o persoaa fizica. Aceasta persoana dobandise terenul in urma unei revendicari (demolare abuziva si expropiere facuta inainte de 1989).

Totodata, sublienz faptul ca PUZ-ul la care face referire Primaria Constantei a fost aprobat fara a lua in considerare toate PUD-urile din zona si fara a lua in considerare hotararea Consiliului Local prin care acest teren fusese trecut din domeniul public in domeniul privat.

In prezent, dosarul pentru eliberare certificat de urbanism se afla la Primaria Constantei care din nou se prevaleaza de existenta PUZ-ului si nu doreste sa i-a in considerare hotararea definitiva a Curtii de Apel.

In incheiere trebuie sa adaug faptul ca acest teren se afla int-un cartier nou al Constantei unde nu sunt strazi asfaltate (eu locuiesc de 14 ani) si prin imprejmuirea acestuia nu este afectat deloc accesul la alte propietati avand in vedere faptul ca acesta se afla pe o alee inchisa unde se afla doar o singura casa - a mea.

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie zona verde paunica paunica buna ziua, sunt proprietarul unui teren intravilan, obtinut prin retrocedare in anul 2007. la acel moment nu exista nici o ordonanta/lege care sa interzica ... (vezi toată discuția)
Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
Pe terenul proprietatea mea s-a instituit spatiu verde prin puz alex27ionescu alex27ionescu Buna ziua ! Va rog, in masura in care cunoasteti domeniul, sa imi dati o cale de rezolvare a acestei probleme sau macar un sfat: Am dobandit prin cumparare ... (vezi toată discuția)