avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... schimbare destinatie zona verde
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

schimbare destinatie zona verde

buna ziua,

sunt proprietarul unui teren intravilan, obtinut prin retrocedare in anul 2007. la acel moment nu exista nici o ordonanta/lege care sa interzica schimbarea destinatiei terenului si nu a parut o problema faptul ca in certificatul de urbanism solicitat in 2007 terenul aparea drept spatiu verde in PUG.
in realitate, terenul are 528 mp si este inconjurat de 2 strazi si 2 case. proprietarii caseleor au schimbat destinatia terenului inainte de ordonanta 114 din 2007 care interzice acest lucru.

avand in vedere ca terenul nu este un parc amenajat (nu are alei sau banci, nu are gard verde sau flori ci doar catva pomi si balarii, nu e ingrijit de primarie, etc), avand in vedere ca inainte de expropiere (1980) terenul avea destinatie curti constructii (deci mi-a fost luat un teren construibil si mi-a fost retrocedat un teren zona verde), avand in vedere ca vecinii au constructii, se mai poate considera aceasta parcela zona verde?

schimbarea destinatiei de catre vecini s-a facut printr-o hotarare a consiliului local. o astfel de schimbare de destinatie se face cu un PUD. daca in acea hotarare sunt mentionate doar adresele vecinilor (numarul de strada), pot sa incadrez cumva si adresa terenului meu, avand in vedere ca restul vecinatatilor sunt strazi, sau o astfel de schimbare se refera punctual la o parcela si nu la o zona (cum mi-ar parea mie normal din punct de vedere arhitectural)?

pe ce motiv pot ataca in instanta in vederea schimbarii destinatiei si cum?
multuemsc mult pentru orice sfat!
Cel mai recent răspuns: paunica , utilizator 12:13, 17 Aprilie 2013
Buna ziua!
Ca sa va puteti schimba destinatia terenului d-voastra va trebui sa faceti un PUD nou, doar pt terenul respectiv, si sa parcurgeti toata procedura necesara. In PUD puteti mentiona toate aceste argumente in favoarea cererii d-voastra de schimbare a destinatiei.
Va trebui sa obtineti mai multe avize pe parcurs.....adica va veti "bate" cu mai multe autoritati.
Totusi, decizia finala va apartine tot Consiliului Local, asa ca cel mai bine ar fi sa discutati cu ei sa vedeti daca aveti sanse de izbanda.....
Probabil o "portita" de scapare exista, eventual il puteti suna pe primarul Constantei, el reuseste intotdeauna sa schimbe destinatia spatiului verde in teren pt constructii.....
multumesc mult pentru raspuns! e foarte greu sa discut cu consiliul local, o fac din 2007. cautam o portita in instanta. caut "un act" pe care sa il atac in instanta si eu as insista pe faptul ca intre momentul expropierii si momentul retrocedarii a avut loc o schimbare de destinatie la care eu nu am fost despagubit. sau ceva de genul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism - negativ nivas nivas Urmare unui proces am obtinut o hotarare definitiva a Curtii de Apel din Constanta prin care Primaria Constanta este obligata sa imi elibereze un certificat de ... (vezi toată discuția)
Se poate schimba destinatia unui teren din sad in locuinta? Alexandra Bogdan12 Alexandra Bogdan12 Buna ziua. Detin un teren de 825 mp, care are ca destinatie SAD, curti constructii pentru dotari institutii publice si servicii. As avea doua intrebari: ... (vezi toată discuția)
Spatii verzi - legea mediului impotriva dreptului de proprietate emilian_anghel emilian_anghel salutare ... dupa cum se stie guvernul a dat o ordonanta ce interzice constructiile pe spatiile verzi. conform multor pareri s a dorit cu orice pret ... (vezi toată discuția)