avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident din vina altuia, ce sa fac?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident din vina altuia, ce sa fac?

Buna seara,

Intr-o zi am facut accident cu cineva, din vina acelei persoane. Dupa una si alta, am convenit ca completam formularul de constatare amiabila de accident.

Desi nu era din vina mea accidentul (soferul vinovat a recunoscut), in ziua respectiva mi-era expirata polita RCA.

Ce sa fac? Vreau despagubiri, dar nu vreau amenzi, alte probleme, iar persoana respectiva nu vrea alta cale decat formularul completat.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Boeriu Catalin , Consultant asigurari 10:32, 14 Noiembrie 2017
Daca incheiati constatarea amiabila si se va dovedii ca dv sunteti vinovat de producerea accidentului, pagubitul va fi despagubit de catre FPVS, care va face regres impotriva dv.
Daca se va dovedi ca dv sunteti pagubitul, masina va fi reparata in baza politei RCA a soferului vinovat.
Daca sigur nu sunteti vinovatul, polita dvs. expirata nu va afecteza. Daca insa ati declarat politistului ca nu aveti nicio pretentie de la vinovat, societetea ce a emis polita vinovatului nu va mai plateste nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Accident camion fara rca andreimt andreimt Buna seara. In urma cu o saptamana am fost implicat intr-un accident rutier in Bulgaria. Am fost dirijat de cineva in timp ce dadeam cu camionul cu spatele ... (vezi toată discuția)