avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe REDEVENTA APELE ROMANE
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

REDEVENTA APELE ROMANE

Buna ziua.
Va rog mult sa-mi spuneti "unde scrie" ca trebuie platita o anume redeventa (in caz de exploatare) pt apele romane?
exista o lege oug ceva?
ms mult
Cel mai recent răspuns: mandita , utilizator 09:14, 29 Martie 2012
cred ca este vorba de contributii,vezi art 81 al1 din legea apelor107/1996 actualizata
Da, este o contributie specifica DAR nu inteleg de ce ma pune sa platesc SI redeventa?In ce baza?!
Sediul materiei cu privire la concesiune il reprezinta Legea nr. 219/1998 privind regimul juridic al concesiunii si Normele Metodologice pentru aplicarea acestei legi adoptate la 25 martie 1999.
Potrivit art. 1 alin 2 dinLegea nr. 219/ 1998, “Concesionarea se face in baza unui contract prin care o persoana numita concedent transmite pentru o perioada determinata, de cel mult 49 de ani, unei alte persoane numita concesionar, care actioneaza pe riscul si pe raspunderea sa, dreptul si obligatia de exploatare a unui bun, a unei activitati sau a unui serviciu public, in schimbul unei redevente”.
OUG 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publica
- art. 4 alin. 2 Modul de calcul si de plata a redeventei se stabileste de catre ministerele de resort sau de alte organe de specialitate ale administratiei publice centrale ori de catre autoritatile administratiei publice locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de concesiune andr33apn andr33apn Buna ziua, va rog sa-mi transmiteti daca se poate cadrul legal al contractelor de concesiune din 2005.Pe cati ani se putea concesiona un serviciu public? Va ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune monalisaalina monalisaalina Daca intr-un contract de concesiune scrie ca perioada de concesiune este de 50 de ani spesificandu-se ca perioada de recuperare a pretului este de 10 ani,ce ... (vezi toată discuția)
Redeventa concesiune polovrageanu polovrageanu Buna seara, Ma confrunt cu o problema in legatura cu autoritatile locale care se poate rezuma la 2 intrebari: 1.Se poate concesiona teren proprietate publica ... (vezi toată discuția)