avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... model cerere catre angajator solicitare CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

model cerere catre angajator solicitare CCC

Buna ziua,
Va rog, daca ma puteti ajuta, cu un model de cerere de solicitare a concediului pentru crestere copil catre angajator?
Daca eu solicit CCC pe o perioada de 2 ani, ma pot intoarce peste 6-8 luni la serviciu?
Cel mai recent răspuns: CrasneanuDaniela , utilizator 17:34, 15 Noiembrie 2017
Nu exista un model tip in acest sens. Intocmiti o cerere proprie in care faceti referire la articolul din legislatie referitor la acordarea concediului crestere copil.

Domnule/ Domana Director, Administrator

Subsemnata ................ , angajata la ............. , in functia de ....... va rog sa-mi aprobati cererea de acordare a concediului pentru cresterea copilului, potrivit art.2 alin.1din OUG 111/2010 , incepand cu data de .... pana la data de .....
Anexez certificatul de nastere al copilului, in copie.

Data
Semnatura
Daca eu solicit CCC.,pe o perioada de 2 ani si vreau sa ma intorc la serviciul, cand copilul are 6-8 luni,pot sa intrerup CCC?
In cazul in care alaptez pot lucra 6 ore din 8 ore , si cum voi fi platita la program de 6 ore sau normal la 8 ore?
Va multumesc!
Se poate reveni mai repede din CCC.

OUG 96/2003
art.17
(1) Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găseşte copilul.
(2) La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de muncă cu doua ore zilnic.
(3) Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncă, acordate pentru alăptare, se includ în timpul de muncă şi nu diminuează veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.

(4) În cazul în care angajatorul asigură în cadrul unităţii încăperi speciale pentru alăptat, acestea vor îndeplini condiţiile de igienă corespunzătoare normelor sanitare în vigoare.

In speta, veti fi platita la salariul normal de 8 ore.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil - drepturile mamei si ale tatalui vapopescu73 vapopescu73 În cazul în care salariata decide să se întoarcă la muncă imediat după concediul de maternitate, aceasta mai poate solicita o reducere de două ore a ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca mai devreme de 1 an/ timp partial? roxete roxete Buna ziua! Sunt in concediu crestere copil de pana la un an (am optat pentru varianta concediului si indemnizatiei de un an) si doresc sa ma intorc la servici ... (vezi toată discuția)
Program redus mira-j mira-j Pentru mamele care se intorc mai devreme de doi ani din ccc la munca , in cazul meu bebe 7 luni, mai exista program redus cu 2 ore pentru alaptat? Pana la un ... (vezi toată discuția)