avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere?

Buna seara!
as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere;
-,,la care se adauga cheltuieli de executare silita in baza titlului executoriu reprezentat de sentinta civila ne xxxxx(sentinta care este de fapt hotararea de divort);
-despre ce cheltuieli este vorba,divortul a fost fina;izat in martie anul curent; aici este mentionat faptul ca ,,partea parata va solicita cheltuieli de judecata pe cale separata,,
Va rog,
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: leonardy44 , utilizator 18:27, 21 Noiembrie 2017
Veţi primi somaţie. Atenţie la cheltuielile cu avocatul! Dacă pune cheltuieli prea mari, puteţi face contestaţie. dar şi contestaţia costă şi nu e sigur că o câştigi.
Mai bine plătiţi de bunăvoie. Mie mi-a pus cheltuieli cu executarea 3000 lei, pentru recuoerarea unor cheltuieli de judecată de 7000 lei.
Pensia de intretinere s-a stabilit cu incepere de la introducerea actiunii de divort si, ca atare, actioneaza si retroactiv pronuntarii divortului. Daca nu ati platit nimic, probabil ca aveti deja vreo 10 luni restante, daca nu mai mult.
Debitul dvoasta este suma totala pe care nu ati platit-o, pana cand creditoarea a introdus cererea de executare silita. Aceasta suma va fi recuperata prin poprire de catre executor si va fi virata integral creditoarei.
Se adauga cheltuieli de executare: onorariu 10% + TVA din debit, cca 500lei alte cheltuieli de executare, eventual onorariul avocatului care a reprezentat=o IN CADRUL EXECUTARII SILITE. Normal, acesta nu ar trebui sa depaseasca 4-500lei.
Poprirea vi se va pune ptr recuperarea debitului si cheltuielilor de mai sus.

Contestatia la executare se poate formula in max 15 zile de la prima poprire efectiiva (adica de la data in care v-a fost virat salariul diminuat). Angajatorul (tertul poprit) nu e obligat sa vireze pensia catre creditor.

Nu are nicio legatura cu cjheltuielile de judecata de la divort. Ptr acestea, eventual, se va deschide actiune separata dar ma indoiesc.
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
asaofi, utilizator
multumesc ! probabil executorul va trimite catre angajator adresa pt recuperarea sumei datorate?
-desi sunt de recuperat cam 15 luni,poprirea va fi de 1/3 din salariu?
fiind vba de pensie de intretinere e 50%! din cei 50% ramasi va trebui sa va achitati si pensia la zi.
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
asaofi, utilizator
Mai mult de 50% nu va poate lua, va va lua 25% pensie si 25% din suma totală retroactiva

Alte discuții în legătură

Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)
Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)