avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită DECEDATI
Discuție deschisă în Executare silită

DECEDATI

La un contribuabil decedat, care are bunuri pe numele sau cum se scad amenzile contraventionale existente la primaria de domiciliu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 16 Noiembrie 2017
Prin plata lor de catre mostenitori sau lasate sa se prescrie. (5 ani de la aplicare).
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul de procedura fiscala
Art. 27 Drepturile și obligațiile succesorilor
(1) Drepturile și obligațiile din raportul juridic fiscal trec asupra succesorilor debitorului în condițiile dreptului comun, dispozițiile art. 23 rămânând aplicabile.

(2) Dispozițiile alin. (1) nu sunt aplicabile în cazul obligației de plată a sumelor ce reprezintă amenzi aplicate, potrivit legii, debitorului persoană fizică.

Asadar, numai impozitele si taxele si mai putin amenzile trebuie platite de succesori, conform codului de procedura fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În cazul unei amenzi contravenționale înregistrată la anaf ... allina_geo allina_geo În cazul unei amenzi contravenționale înregistrată la ANAF pentru lipsa declarației pe proprie răspundere Covid 19, ulterior contravenientul a ... (vezi toată discuția)
Socrul meu a acumulat 8400 lei din amenzi. el a decedat. impozitele ... Corina155 Corina155 Socrul meu a acumulat 8400 lei din amenzi. El a decedat. Impozitele nu le mai putem achita pana nu se achita amenzile. Îl poate obliga pe moștenitor sa ... (vezi toată discuția)
Obligatii restante ale persoanei decedate? sorina_elena sorina_elena Buna ziua. Va rog sa binevoiti a-mi elucida urmatoarea problema intampinata. Un contribuabil a decedat lasand in urma bunuri urmaribile dar totodata si ... (vezi toată discuția)