avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... În cazul unei amenzi contravenționale înregistrată ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

În cazul unei amenzi contravenționale înregistrată la ANAF ...

În cazul unei amenzi contravenționale înregistrată la ANAF pentru lipsa declarației pe proprie răspundere Covid 19, ulterior contravenientul a decedat,eu în calitate de moștenitor cum pot solicita radierea acestei amenzi? Ce articole de lege as putea invoca în cerere sau cum pot proceda in acest sens? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:33, 23 Septembrie 2023
În calitatea pe care o aveți, moșteniți atât activul cât și pasivul succesoral. Prin urmare, amenda contravențională a decedatului trece în obligația moștenitorilor. În situația în care vi se impută plata amenzii, atunci faceți contestație.
Personal nu vad un motiv de contestație,dacă acceptați mostenirea acceptați atât activul cât și pasivul.acesteia.Oricum procedura la care va referiți dvs (,de radiere a amenzii contraventionale)pt faptul ca a decedat contravenientul nu exista..
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fals, amenzile nu se mostenesc.

Art. 27. - Drepturile şi obligaţiile succesorilor
(1) Drepturile şi obligaţiile din raportul juridic fiscal trec asupra succesorilor debitorului în condiţiile dreptului comun, dispoziţiile art. 23 rămânând aplicabile.

(2) Dispoziţiile alin. (1) nu sunt aplicabile în cazul obligaţiei de plată a sumelor ce reprezintă amenzi aplicate, potrivit legii, debitorului persoană fizică.
Depuneti copia dupa certificatul de deces si solicitati radierea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Socrul meu a acumulat 8400 lei din amenzi. el a decedat. impozitele ... Corina155 Corina155 Socrul meu a acumulat 8400 lei din amenzi. El a decedat. Impozitele nu le mai putem achita pana nu se achita amenzile. Îl poate obliga pe moștenitor sa ... (vezi toată discuția)
Amenda pe numele soțului decedat Cheregi terezia Cheregi terezia Sotul meu e decedat de 6 ani si a avut o amenda si acum mia venit sa o platesc eu trebuie platita? (vezi toată discuția)
Decedati BOND13 BOND13 La un contribuabil decedat, care are bunuri pe numele sau cum se scad amenzile contraventionale existente la primaria de domiciliu? (vezi toată discuția)