avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical cu cod 03 - accident de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical cu cod 03 - accident de munca

Buna ziua
Ma intereseaza cine plateste un CM cu cod 03 - accident de munca si daca certificatele medicale trebuiesc inregistrate la Casa Judeteana de Pensii. Mentionez ca in urma unui accident de munca am fost internat o luna si jumatate iar acum inca o luna si jumatate sunt la domiciliu cu fractura de bazin. Probabil ca voi merge la comisie pentru ca nu pot sa ma deplasez inca fara ajutor. Angajatorul este cu capital privat si mi se spune ca indemnizatia de concediu medical o suporta acesta si nu casa de sanatate unde am cotizat 35 ani.
Multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 4 Decembrie 2019
Nu mai postati subiecte noi la discutii deschise anterior.
Postati discutia dvs. in sectiunea somaj, concedii medicale. Concediile de boala au alt regim decat cele pentru accidente de munca.
Legea este clara : potrivit prevederilor art.7 din OUG nr.158/2005, este de 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

Alte perioade nu se pot lua in considerare ... cele 6 luni pot fi cumulate de la mai multi angajatori, dar sa fie in interiorul celor 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza calcul concediu medical cauzat de accident andad andad As dori sa stiu cum se calculeaza baza de calcul a indemnizatiei pentru concediu medical cauzat de un accident de munca, pentru un angajat care a mai avut in ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva a concediului medical in cazul bolii profesionale xetiv xetiv Buna Ziua! In luna Mai 2015,am fost operat de dubla hernie cervicala,unde mi s-au scos discurile si au fost inlocuite cu cage-uri.Am beneficiat de 270 zile ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate metropolitan life si fondul de la stat cnas. Pagubitul12 Pagubitul12 Buna seara, Compania la care sunt angajat are incheiata o asigurare de viata cu Metropolitan Life. Pe brosura este specificat faptul ca indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)