J. S. Bach - "Jesus bleibet meine Freude" BWV 147
[ link extern ]
In primul secol dupa Invierea Domnului o intrebare framanta mintile celor ce-i urmau poruncile: Poate unul din cei care nu pazesc Legea sa-L urmeze? Fi-va el primit chiar daca n-a urmat Legea, cata vreme Yeshu zicea: "N-am venit sa schimb Legea ci sa o intaresc" ?
Apoi, Saul din Tars a devenit Pavel iar intelepciunea lui ne-a luminat sufletele si ne-a spulberat indoielile. Oricine il urma pe Yeshu, orice suflet care crede ca Iisus este Messia, indiferent daca urma sau nu urma Legea, trebuie sa faca un singur lucru, foarte mare ce-i drept dar si foarte placut: Sa puna dragostea deasupra tuturor lucrurilor. Aceasta e prima si cea mai mare porunca si prin ea aflati si Calea si Adevarul si Viata.
"De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator. Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseste." Pavel, Epistola a II-a catre corinteni 13:1-13:3
"Toate ale voastre cu dragoste sa se faca."
Pavel, Epistola a II-a catre corinteni 16:14
"Dragostea mea cu voi toti, in Hristos Iisus! Amin."
Pavel, Epistola a II-a catre corinteni 16:24
Paste fericit si luminat de dragoste sa aveti!
Adalbert Gabriel Gazdovici