avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce inseamna act de buna vecinatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce inseamna act de buna vecinatate

Am cumparat un teren intravilan prin contract de vanzare cumparare, am facut cadastru, avem intabulare si extras de carte funciara, am platit impozitul la primarie pentru terenul respectiv. Vrem sa imprejmuim cu gard, sa incepem lucrarile la casa. Un vecin care are numai act de punere in posesie de catre primarie pe o anumita suprafata pretinde ca detine o parte din terenul nostru, el nu are cadastru, intabulare si nu are carte funciara dar pretinde ca ne trebuie un act de buna vecinatate. Ce este acest act de buna vecinatate, trebuie obligatoriu sa-l detinem si ce putem face pentru a demara lucrarile? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corneanu Mariana , Avocat 16:52, 10 Octombrie 2009
Familia mea se ocupa acum de dosarul cadastral si intabularea unui teren intravilan, necesare pentru vanzare. Inainte de a merge la ANCPI, am discutat cu posesorii parcelelor vecine. Unul dintre ei ne-a contestat initial linia despartitoare si am discutat cu el avand in fata planurile terenurilor, apoi el a semnat un act de mana in fata promitentului-cumparator si a unor martori cum ca este de acord cu situatia din planuri si ca nu are nici o pretentie. Cand am depus actele la ANCPI ne-au insotit si ceilalti doi vecini ca martori ca sunt si ei de acord cu limitele proprietatii.
Nu stiu daca aceste acte se numesc acte de buna vecinatate, dar noi am vrut sa ne asiguram ca nu va aparea mai tarziu nici o reclamatie.
Vecinul dvs ar trebui sa apeleze la un expert pentru un plan topo al proprietatii sale daca vrea sa-si sustina pretentiile. Iar daca gardul pe care vreti sa-l construiti va avea fundatie de beton, va trebuie autorizatie de constructie si oricum discutati cu vecinul cand incepeti lucrarea ca sa evitati "razboiul".
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru a imprejmui proprietatea conf. legii constructiilor 50/1991 aveti nevoie de obligatoriu de autorizatie de constructie, nici vorba sa imprejmuiti fara ea indiferent ce gard v-ati gandit sa faceti. Prin certificatul de urbanism primaria va va stabili ce fel imprejmuire puteti face si tot acolo va vor stabili ce acorduri va trebuiesc, ale vecinilor, etc.. Pentru obtinerea autorizatiei veti avea nevoie de o documentatie tehnico-cadastrala vizata de OCPI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla cine este proprietarul unei parcele vecine ? edu0939 edu0939 Din cauza unei erori a reprezentantului primariei care a marcat parcela s-a intrat cu constructia pe o parcela vecina. Am inteles ca avem nevoie de intelegere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! care ar fi solutia la urmatoarea problema legata de ... Mariandvd Mariandvd Buna ziua! Care ar fi solutia la urmatoarea problema legata de un teren intravilan? Am cumparat un teren intravilan cu suprafata de 1000 m2, avand ... (vezi toată discuția)
Gard la strada cspopescu cspopescu Buna dimineata, Am achizitionat un teren intravilan situat intre 2 case (proprietati). Acesta nu are gard in fata la strada si nici in spate. As dori sa ... (vezi toată discuția)