avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unul din trei copii omis de la succesiunea după tata. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unul din trei copii omis de la succesiunea după tata. Cum se dezbate în acest caz succesiunea după mama?

buna seara,va prezint urmatoarea situatie: este vb despre sotul meu al carui tata este decedat cand avea el 14 ani, parintii fiind divortati. cand bunica din partea tatalui a decedat(tatal fiind deja decedat) celelalte 2 matusi au facut succesiunea fara a fi trecut si sotul meu in acte( ca singur urmas al tatalul decedat). acum, la multi ani de la decesul bunicii si ulterior al bunicului, vor sa faca succesiunea si dupa bunicul, fiind 3 parti: matusile si sotul meu(ca singur urmas al tatalui sau decedat). intrebarea este: daca el nu este trecut in actele de succesiune dupa mamaie( a decedat prima) , poate fi parte in cea dupa tataie sau trebuie sa ... mai faca ceva ca sa fie recunoscut ca parte in aceasta? sper ca s-a inteles, scuze de ... exprimarea greoaie. multumesc anticipat tuturor, seara buna!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mirei_80 , utilizator 11:53, 19 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate. Sunt succesiuni diferite.
multumesc!!! :) are dreptul la parte din toate bunurile( asta vor sa faca,sa imparta totul la 3, pana acum nici unul dintre ei nu a beneficat de nimic) sau doar la 1/3 din partea bunicului obtinuta in urma succesiunii dupa mamaie ?
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
mirei_80, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dintr-un motiv care imi scapa, cand se dezbateau succesiunile la notariatul de stat, moștenitorii minori erau omisi. Am vazut multe astfel de certificate de mostenitor.
ok ... multumesc mult, mult d-na Balan. astept totusi un rasp. in legatura cu ultima mea intrebare, poate stie cineva ....
Buna seara,
Nu se omiteau LEGAL ci era un abuz al majorilor fata de minori.
Legal, sa nu uitam, institutia reprezentarii a existat si in vechiul cod civil sau cod al familiei ca sa nu vorbesc despre legea 319./1944

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Moni_Galati87 Moni_Galati87 Buna ziua, As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la succesiune. Tatal meu a decedat in 2018, s-a facut succesiune pe bunurile pe care stiam ca le ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)