avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal circulatie

De la autoaciidentare cu urmari de dosar penal ...in cat timp trebuie sa iti supende permisul ( legal )
Cel mai recent răspuns: Catainkiki , utilizator 07:38, 3 Decembrie 2017
Din descriere, politisti care au venit la dvs pare sa fi procedat legal.
Legea e clara, in situatia descrisa de dvs, este interzis consumul de alcool pana la testare.
ART. 186 HG 1391/2006
În cazul accidentelor de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, conducătorii vehiculelor sunt obligaţi să se supună testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de produse sau substanţe stupefiante ori al medicamentelor cu efecte similare acestora. Dacă rezultatul testării arată o concentraţie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau indică prezenţa în organism a substanţelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să se supună recoltării probelor biologice.
ART. 187 HG 1391/2006
Conducătorii de vehicule sau de animale implicaţi în accidente de circulaţie din care a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane sunt obligaţi să se supună recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei sau, după caz, a consumului de substanţe ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.

ART. 78*) OUG 195/2002
(1) Conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, instructorului auto atestat care se află în procesul de instruire practică a unei persoane pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi examinatorului autorităţii competente în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere sau pentru oricare dintre categoriile acestuia, implicaţi într-un accident de circulaţie, le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.
(2) În situaţia în care nu sunt respectate dispoziţiile alin. (1), se consideră că rezultatele testului sau ale analizei probelor biologice recoltate reflectă starea conducătorului, a instructorului auto sau a examinatorului respectiv în momentul producerii accidentului.

Deci vi se pare legal ca politisti de la fata locului nu au facut nici o constatare sau uitat si mi-au zis sa plec linistit acasa .LEGAL NU TREBUIA SA MA CONDUCA LA SECTIE SAU SA IMI PUNA FIOLA LA FATA LOCULUI ?
Daca eu nu mergem acasa ?

LEGAL VORBIND
La intocmirea unui dosar penal nu se suspenda permisu pana la decizia instantei ?
M-au lasat sa circul in 40 de zile cu permisu nesuspendat ...si verbal mau chemat dupa 40 zile sa predau permisu
OARE TOATE ASTE SUNT LEGALE ....SAU LIPSA DE PROFESIONALISM A MILITIEI ...CARE DIN TANTAR AU FACUT ARMASAR

SUNT AMENINTAT DE CATE ORI MERG SA VAD STADIUL DOSARULUI ...ESTE LEGAL
MI SA SPUS CA DACA NU AM DECLARAT CE MI SA SPUS IN TINE DOSARU UN AN DE ZILE CA ASA VREA MUSCHII LUI ......
SPUNETIMI SI MIE CE MAI ESTE LEGAL ..
MULTUMESC PT TIMPLUL ACORDAT

Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc pentru promtitudine .Catainkiki a scris:

Deci vi se pare legal ca politisti de la fata locului nu au facut nici o constatare sau uitat si mi-au zis sa plec linistit acasa .LEGAL NU TREBUIA SA MA CONDUCA LA SECTIE SAU SA IMI PUNA FIOLA LA FATA LOCULUI ?
Daca eu nu mergem acasa ?

LEGAL VORBIND
La intocmirea unui dosar penal nu se suspenda permisu pana la decizia instantei ?
M-au lasat sa circul in 40 de zile cu permisu nesuspendat ...si verbal mau chemat dupa 40 zile sa predau permisu
OARE TOATE ASTE SUNT LEGALE ....SAU LIPSA DE PROFESIONALISM A MILITIEI ...CARE DIN TANTAR AU FACUT ARMASAR

SUNT AMENINTAT DE CATE ORI MERG SA VAD STADIUL DOSARULUI ...ESTE LEGAL
MI SA SPUS CA DACA NU AM DECLARAT CE MI SA SPUS IN TINE DOSARU UN AN DE ZILE CA ASA VREA MUSCHII LUI ......
SPUNETIMI SI MIE CE MAI ESTE LEGAL ..
MULTUMESC PT TIMPLUL ACORDAT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcol la volan florin17 florin17 intrebare de 1000 de puncte, am suflat in aparatul alcoltest unde a iesit o,87 dar nu am mers la spital, cum iese pana la urma ? (vezi toată discuția)
2 fapte goina4444 goina4444 am avut o tamponare si m-am sustras de la probe,dar a fost nevasta-mea la probe si a declarat caci a condus ea,problema este caci au fost ceva martori,o alta ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice nick31 nick31 buna ziua ma numesc nicu-constantin si va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca refuzul de recoltare probe biologice in vederea stabilirii alcolemiei este ... (vezi toată discuția)