avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LEGALITATEA DECLARATIEI NOTARIALE DE ACCEPTARE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LEGALITATEA DECLARATIEI NOTARIALE DE ACCEPTARE PUR SI SIMPLU A SUCCESIUNI

O declaratie notariala autentificata cu nr 1901 ziua 05 august 2008 de acceptare pur si simplu succesiunea tatalui meu , defunctul............., decedat la data de 13.02.2008 cu ultimul domiciliul in cilnic, judet gorj ............fiind necesara in vederea desbaterii succesorale .......... Si care acesta declaratie a fost inregistrata in evidentele RNNEOS, sub numarul270688 din data 09.10.2017 la ora 13.03.59, fiind astfel indeplinite formalitatile de opozabilitate . Intrebare ; asemenea decraratie de ce este atit de tirziu inregistrata in evidentele RNNEOS? Oare nu trebuiea sa fie inregistrata chiar in data cind sa exprimat optiunea succesorala ?

-Vă rog nu mai scrieți cu majuscule unde nu e cazul, este greu de citit. Mulțumesc-
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Nicu , utilizator 15:04, 19 Noiembrie 2017
Puteti formula actiune civila in instanta ptr.anularea declaratiei respective si utilizati procedura inscrierii in fals.
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2017
DAN POPESCU, Avocat
Procedura înscrierii în fals?
De ce? Unde e falsul?
Ma intreb de ce nu a inscris declaratia notariala de acceptarea succesiuni pur si simplu in RNNEOS in anul 2008 cind a dato si o inscrie tocmai 09.10.2017 ?
Va multumesc pentru raspuns dar e greu de dovedit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire mostenire Mustis Mustis Cum se face opțiunea succesorală si care este termenul de prescripție a dreptului de opțiune succesorală? Cum se poate evita deschiderea succesiunii fara ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa fara un mostenitor care a acceptat-o la notar? Borsec Borsec Vreau sa va rog sa ma ajutati in legatura cu o informatie legata de deschiderea succesiunii. Vreau sa stiu daca o persoana care a acceptat la notar o ... (vezi toată discuția)
Succesiune refuzata de notari din cauza procurii si declaratiei de renuntare MirelaPrihot MirelaPrihot Buna ziua, Am si eu o situatie mai complicata daca se poate sa ma ajutati cu o indrumare pentru ca toti notarii cu care am vorbit ne spun ca avem actele ... (vezi toată discuția)