avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca pentru locuinte: Cand nu este necesara ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca pentru locuinte: Cand nu este necesara justificarea destinatiei creditului?

Am un contract de economisire-creditare la RBL din mai 2005. Am fost instiintat ca am atins 'cifra de evaluare'=80, (ultima conditie necesara pentru a solicita creditul). Mentionez ca durata de economisire, ca si durata contractului nu sunt specificate in Contract, depinzand de modul in care se face plata ratelor de economisire.
Intrebarea mea este:
Exista posibilitatea de a beneficia de suma economisita (plus primele de la stat) plus credit (in conditii avantajoase, specificate in Contract) fara a face dovada utilizarii sumelor in scop locativ?
Am gasit in NORME METODOLOGICE pentru aplicarea prevederilor cap. V din titlul II partea a II-a din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului (Ordinul MFP nr. 2471/2009) ca: "Art. 3. — (1) Clientul bancii de economisire si creditare in domeniul locativ va beneficia anual de prima de stat, cu conditia sa fi incheiat un contract de economisire-creditare pentru o durata de minimum 5 (cinci) ani, fara a fi necesara justificarea utilizarii in scop locativ a sumei economisite, precum si sa nu se fi efectuat de catre banca de economisire si creditare in domeniul locativ, la solicitarea clientului, restituiri totale sau partiale din sumele economisite, inainte de expirarea termenului de economisire" - informatie care imi sugereaza ca ar exista o asemenea posibilitate.
As dori sa aflu si daca criteriile de acordare a creditului urmeaza aceleasi constringeri ca prima de la stat.
Ce alte reglementari mai sunt privitoare la aceasta chestiune?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters87904 , utilizator 00:23, 10 Octombrie 2009
grea problema...cred ca cei din domeniul bancar stiu cel mai bine, dar daca doriti am un document pe care vi-l pot da imi trebuie o adresa de mail.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
ContSters87904, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 99/2006 - contract economisire creditare Alexyo Alexyo Am incheiat un contract de economisire-creditare acum 3 ani si jumatate. Am solicitat un extras, iar prima aferenta anului 2009 nu a fost virata nici pana ... (vezi toată discuția)
Contracte economisire-creditare:nerespectarea drepturilor contractuale codrinp2001 codrinp2001 Am facut contracte de Economisire-Creditare pentru mine si familia mea in anul 2005 la HVB Banca pentru Locuinte(HVBL). In anul 2009 aceasta banca a fost ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract economisire-creditare romanik romanik Am contract de economisire incheiat la Banca pt.Locuinte.Adica in baza contractului Statul imi da prima 25% si banca dobanda 3 % la suma depusa in fiecare an ... (vezi toată discuția)