avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interdicție de părăsire a țării
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Interdicție de părăsire a țării

in contexul acesta :
''Solutia pe scurt: În temeiul art. 318 alin. 15 lit. a C.pr.pen., desfiinţează soluţia de renunţare la urmărirea penală, soluţie dispusă prin ordonanţa nr. 6893/P/2016 din 20.03.2017 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, sub aspectul infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin 1 C.pen. şi de distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 C.pen. Trimite cauza la procuror pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a completa urmărirea penală. În temeiul art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.''
Am voie sa ies din tara ?( Mentionez ca nu sunt in tara)
Cat de grava este situatia si ce sanse sunt de castig?
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Nu e problemă ca nu va aflati in tara in acest moment.
Salut. Ca un exemplu, doresc sa vin in țară sa angajez un avocat dar apoi am nevoie sa ies din țară. CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu e problemă ca nu va aflati in tara in acest moment.

Puteti sa si iesiti.
Puteti plati avocatul sa verifice la dosar până sa veniti in tara ca sa stiti sigur.
Il puteti plati si din strainatate.
Nu este interzis de lege.
Ar fi indicat sa fiti in tara. Dupa ce se pune in miscare actiunea penala, o sa fiti citat in vederea audierii.
Ideea este ca eram pieton intr-un accident rutier, in care am fost lovit de masina la un picior, insa nu foarte grav (intre timp l-am lovit pe sofer cu un picior in jurul bratului stang). Politistul care a venit, dupa aprox 2 ore, la fata locului a decis sa claseze accidentul la vatamare corporala si distrugere. Nu a stat nimeni cu noi sa fie martor, insa politistul in cauza, a gasit un ''martor'', m-a anuntat ca nu exista camere de luat vederi,(lucru cerut de mine, sa se verifice camerele video), iar ''martorul'' confirma doar jumatate de poveste.
Ce curaj as avea sa am incredere in justitia romana ?Si am vreo sansa sa il acuz de faptul ca m-a lovit pe trecerea de pietoni ? fara martori, fara dovezi, la aproape un an distanta de cele intamplate ?
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Andrei ionut, utilizator

Alte discuții în legătură

Agresiune in public - ce se poate face in acest caz? Sandra09 Sandra09 Stie cineva daca la o agresiune fizica, in public unde au fost martori peste 50 de persoane se poate da in judecata persoana respectiva si petentul sa aiba ... (vezi toată discuția)
Dosar penal -lovire sionalina sionalina Buna seara! Vreau sa fiu cat mai explicita pentru a se intelege exact nelamurirea mea si tocmai , poate de aceea continutul subiectului meu va fi prea lung ( ... (vezi toată discuția)
Instanta : confirmare renuntare urmarire penala costyreal costyreal Buna ziua, as dori un sfat , sunt chemat in instanta impreuna cu alti 2 prieteni sub acuzatia de lovire sau alte violente, procurorul a solutionat si noi fiind ... (vezi toată discuția)