avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cui se impută cheltuielile de executare la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cui se impută cheltuielile de executare la întoarcerea executării silite?

Buna ziua. Daca se admite intoarcerea executarii (in urma admiterii contestatiei la executarea dusa la bun sfarsit), pot solicita cheltuielile de excutare executorilor si nu creditorului (avand in vedere ca executarea a fost declarata ilegala)? Stiu ca executorul nu are calitate procesuala, dar - spre exemplu - in cazul in care debitul nu poate fi recuperat de la creditor - cheltuielile de executare ar trebui executate contra executorului, deoarece el le-a incasat, in conditii ilegale. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: catinf , utilizator 16:10, 21 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Sa inteleg ca el raspunde si la partea morala a problemei? Justitia chiar nu poate recunoste nicio vina a executorului si nu il poate trage la raspundere?
Executorul si-a facut doar treaba. Nu a actionat nelegal. Constatarea prescriptiei nu intra in atributiile executorului. Acesta doar pune hotararea in executare. Am adus vb de prescriptie pentru ca este cel mai intalnit motiv de admitere a contestatiei. In concluzie, recuperati banii de la creditoare.
In cazul meu concret, hotararea care a admis contestatia la executare a stabilit nu numai ca procedura executarii a fost nelegala, dar si ca mi-i s-a atribuit incorect calitatea de debitor. Undeva la limita penalului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce despăgubiri sau daune poate solicita și obține debitorul ... Dănuț-Adrian Dănuț-Adrian Ce despăgubiri sau daune poate solicita și obține debitorul ( și care este natura lor) in cazul admiterii contestației la executarea silită? (vezi toată discuția)
Contestatie la executare, prescriptia dreptului de a cere executarea silita. Cabinet Individual Avocat Gavrila Liana Zalau, Salaj Cabinet Individual Avocat Gavrila Liana Zalau, Salaj Buna. Am pe rol o contestatie la executare unde se trage de timp la maxim, si pana se va solutiona definvitiv si irevocabil se va fi implinit termenul de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)