Dupa decesul parintilor terenul si casa acestora nefind inscrise in cartea funcaiara au trecut in posesia mea(m-am ocupat de intretinerea si valorificarea acestora).
Acest lucru se poate dovedi atat prin acte(adeverinte conform carora figurez in registrul agricol, contracte la utilitati, inscriere la APIA inca din 2007). Eu sunt cel care foloseste si intretine casa si terenul inca dinaintea decesului parintilor.
Ceilati frati, au deschis dosar de succesiune iar imobilele neffind inscrise in cartea funciara nu au intrat in masa succesorala.
Dupa o ordonanta presendetiala(respinsa definitiv la apel) si o acţiune în constatare anulata pe motiv ca nu pot face dova dreptului de proprietate, fratii mei au deschis un dosar de uzucapiune exclusiv pe numele lor fara a ma informa.
Acest lucuru mi se pare intr-u totul illegal si as vrea sa va rog a ma indruma pe ce cai sa o apuc. Ce ar trebui sa fac din moment ce nu sunt parte in proces?
Pot acestia uzucapa terenul folosit de mine folosindu-se de martori mincinosi?
Ma pot constitui parte in proces?
Omul a stapanait singur pentru el imobilele...
Parerea mea e sa faceti interventia si sa copiati dosarul, dar nu mai asteptati mult ca trece timpul si pierdeti drepturi procesuale.
Multumesc frumos pentru ajutor. Voi incerca sa accesez dosarul (sper sa si pot) inainte de a face cererea de interventie. Dosarul a fost inregistrat acum o saptamana si ma gandesc ca daca depun cererea de interventie pe saptamana viitoare ar fi ok.
Nu va arata dosarul nici înainte și nici după depunerea cererii. Urmăriți termenul și mergeți la judecătorie în acea zi a termenului și o depuneți în sala de judecata.Intervenția în interesul uneia dintre părți, pârâtul în acest caz, nu implica invocarea uzucapiunîi ci urmărește respingerea acțiunii reclamantului.
Uzucapiunea
cristinabucur2008
Buna ziua, sunt disperata am gasit un act de proprietate cu un teren care nu a fost preluat in actele de mostenire , pe vremea lui ceausescu nu se treceau , si ... (vezi toată discuția)