avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Detinere caine in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Detinere caine in apartament

Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ca oricare caine cand este lasat singur in casa mai latra.
Pana acum 3 luni vecinul din dreapta care uneori mai venea si "reclama"' galagia cainelui a fost presedintele asociatiei de proprietari dupa aceasta schimbare am aflat de la noul presedinte ca el reclama cainele meu ca ar face galagie motiv pentru care cer tuturor propietarilor care detin animale de companie sa depuna o cerere la asociatie.
Va rog sa ma sfatuiti care sunt pasii necesari pentru a evita discutiile cu vecinul reclamant, vecin care detine si el o pisica.
Exista vreo lege care sta la baza acestei cereri de declarare a animalelor de companie la asociatie?


Multumesc!
Nu exista nici o lege care sa va interzica sa detineti animal de companie in apartament, daca nu este crescatorie nu are ce sa va faca. Daca reclama ca latra cainele dumneavoastra, puteti sa ii spuneti ca atunci cand simte prezenta pisicii acestuia el incepe sa latre, daca dansul renunta la pisica atunci cainele nu va mai latra. :D
adinanicoleta a scris:


cer tuturor propietarilor care detin animale de companie sa depuna o cerere la asociatie.




Este temeinic si legal ca acela care solicita cererea sa isi intemeieze pretentia
Concret care este justificarea acestei cereri adresate asociatiei de proprietari ?
Daca proprietarul animalului de companie depune cerere la asociatia de proprietari,se doreste ca animalul nu se mai manifeste prin producerea de zgomote caracteristice latrat,mieunat,etc ?

"'Locatari sunt rugati sa depuna o cerere la asociatia de proprietaripentru a fi analizata daca se incadreaza in normele de sanatate si vecinatate publicacu ceilalti locatari pentru evitarea discutiilor si certurilor intre vecini , existand deja reclamatii la adresa detinatorilor de animale din asociatia noastra." In acest anunt se face referire la: HCL 542/2006 Timisoara si HG1588/2007
Este ora 00:10 cand scriu acest mesaj. Intr-unul din apartamentele vecine latra un minicaine din asta cu glas pitigaiat. Latra intr-una cam de la ora 22:15 (la inceput nu am luat in seama, am zis ca ii trece repede).
Este al dracului de deranjant. Eu, familia mea si restul vecinilor ce vina avem?
Later edit, ora 02:35

Cu o scurta pauza de aprox 30-40 minute, minicainele latra in continuare.
Intrebare pentru "iubitorii de animale de companie": vi se pare normal asa ceva?

Alte discuții în legătură

Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa mi-l aduc mie la apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Caine "de apartament" insuportabil Lucian_Stroe Lucian_Stroe Vecinii de deasupra detin un caine \"de apartament\" pe care nu-s in stare sa-l controleze, astfel ca acesta latra intr-un mod insuportabil, la absolut orice ... (vezi toată discuția)