avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Negocieri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Negocieri

Buna ziua,

Avand in vedere ca societatea la care lucrez are deja CCM, este obligatoriu sa incepem negocierile colective la nivel de unitate, pentru punerea in aplicare a OUG nr. 79/2017?
Care ar fi modalitatea de finalizare a acestor negocieri (ca si document)?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AlinaPavel , utilizator 10:31, 21 Noiembrie 2017
art.VII din OUG 82/2017
....
Prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (3) și (5) din Legea nr. 62/2011, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 79/2017 este obligatorie negocierea colectivă a actelor adiționale la contractele și acordurile colective de muncă în vigoare.

In speta, este obligatorie negocierea care se poate finaliza cu :
- incheierea unui act aditional la c.c.m. privind modificarea salariilor si apoi de o decizie colectiva sau acte aditionale la c.i.m.

sau

- un proces verbal privind nemodificarea salariilor
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc.
O zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implicatiile modificarii legii 62/2011 cu oug 82/16.11.2017 leruana leruana Care ar fi procedura legala pentru angajator pentru aplicare, cu implcatii minime, a articolului VII din OUG 82/16.11.2017. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca ggasoka ggasoka Buna ziua, As dori sa stiu daca Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2017 se aplica si la bugetarii care deja au un contract colectiv de munca in ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de urgenta negocieri salariale comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, - as vrea sa va intreb daca ordonanta de urgenta privind negocierea salariilor pentru anul 2018 a fost publicata in Monitorul Oficial, si daca da, ... (vezi toată discuția)