avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... din ce venituri poate o banca sa te execute?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

din ce venituri poate o banca sa te execute?

buna ziua! pana acum am avut o poprire pe salariu pentru un credit neonorat( in franci!!) .voi iesi la pensie in aceasta luna si probabil, peste ceva timp voi avea si o slujba! va rog sa-mi spuneti cum si din ce venit banca o sa-mi retina datoria?
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 11:09, 22 Noiembrie 2017
multumesc, cu asta m-am lamurit!! si inca o intrebare: pana acum poprirea se facea de catre firma unde am lucrat! cand o sa ies la pensie eu trebuie sa anunt executorul.. ? si daca o sa am acelasi cont, dar banii intra in perioade diferite de timp , sa zicem intai salariul(viitor) si apoi pensia, cum stie executorul sa-mi retina 1/3 din total venituri?
asa este!
Trimite adresa de poprire la casa de pensii si incheiere de poprire catre angajator. SImplu. Si va poate popri direct de la Casa de pensii.
multumesc pentru informatie!
Nu executorul "retine" sumele ci banca sau angajatorul.Executorul trimite doar adresa de poprire cu suma totala datorata de dvs. si contul lui, in care sa se vireze sumele poprite.

Alte discuții în legătură

Popriri - retineri din pensie peste limita legala lilacost lilacost buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat ... (vezi toată discuția)
Poprire pe contul de salariu roland_morschl roland_morschl am o proprire pe salariude 30% ptr un credit restant ,acum executorul mi-a facut proprire si pe cardul de salariu.......deci tot salariul imi este oprit,este ... (vezi toată discuția)