avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare apart in bloc nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare apart in bloc nou

Buna ziua

In contractul de vanzare cumparare a unui imobil in bloc nou, am primit urmatoarea clauza, care e formulata ceva de genu (nu stiu daca pot posta poza cu clauzele direct din contract):

Prin semnarea contractului, noi imputernicim pe X sa semneze in locul nostru toate demersurile ce trebuie facute pentru bransamentul blocului nou, ce va fi construit ulterior. Bransamentul se face de la reteaua noastra.
E valabil? Sau e o clauza abuziva. Daca am zis ca nu semnam, avocata a zis ca pierdem avansul dat pentru apartament si vor vinde imobilul altcuiva, pt ca si asa au client ce asteapta etc. Precizez ca aceasta clauza, printre care si altele, nu au fost trecute in promisiune.
In final am semnat, considerand ca nu ne afecteaza.

Avocata dansilor, ne-au tot dus cu zaharelul, iar acum nu mai cred nimic din tot ce ne spune.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:20, 21 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU prea este clar care este intrebarea. Daca clauza este valabila. Da, este valabila atata vreme cat este trecuta in contract, clauza trebuie respectata. In principiu este vorba despre faptul ca dvs ca proprietar nu veti avea contract de furnizare direct cu Electrica, ci veti fi bransati prin bransamentul intermediar al constructorului/dezvoltator. Efectul, in general, este ca veti plati energia electrica probabil la mana a 2-a si la pret de agent economic (si probabil si restul utilitatilor, apa, gaz, gunoi, etc). Care este scopul acestor demersuri? Scopul este ca administrarea complexului de locuinte sa ramana la dezvoltator, impreuna cu instrumentele de control, respectiv bransamentele si proprietatea spatiilor comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul ... tenegabi tenegabi Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul lui a achiziționat de la dezvoltator, blocul este nou. De când s-a încălzit vremea sunt ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare apartament cristinaelena21 cristinaelena21 Buna ziua, Urmeaza sa achizitionez un apartament intr-un bloc care momentan nu este racordat la gaze naturale si nici la curent electric. Doresc ca in ... (vezi toată discuția)
Cumparare garsoniera intr-un bloc fara utilitati spiderflash spiderflash Buna ziua! In urma cu ceva timp m-am decis sa cumpar o garsoniera intr-un bloc nou aflat in comuna Bragadiru. Am ales garsoniera si joi o sa merg sa semnez ... (vezi toată discuția)