Este normal caangajatoul sa-mi spuna ''cauta-ti de munca , caci nu mai ai zile bune cu mine in firma'' si sa-mi propuna incetarea contractului de munca cu acordul partilor. mentionand ca ''sa ne despartim amiabili, fara sa ne certam , sa ne purtam pica, poate ai nevoie de o recomandare buna?
Ce as putea facein acest caz?
Sa accept aceasta decizie sau sa cer somaj? Unde trebuie sa ma adresez?
MULTUMESC!
Si pentru aceasta trebuie sa-mi angajez avocat?
Nu ar fi mai bine sa cer o expertiza contabila?
Motivul a fost cred sa scape de mine, deoarece a si angajat e persoane, intr-un timp f scurt.De pe data de 07.10 nu am fost la servici, ca sa aud ca deja a angajat .Ce probe ar putea sa-mi aduca?
In schimb eu pot sesiza si alte autoritati.
Si expertiza costa. Ne va costa pentru inceput foarte mult dar merita (si ne recuperam banii de la vinovati) ca angajotorii sa inteleaga ca ca nu ei fac legea si nici cei pe care se sprijina nu mai pot conta. Romanul este indulgent dar nu prost.
La sediile ITM , exista juristi care acorda consultanta gratuita?
Ma pot consilia in acest sens si ce as putea face pe viitor?
Sau ma vor sfatui sa accept incetarea contractului de munca cu acordul partilor?
Mentionez ca nu mi-am dat demisia, a fost vointa angajatorului si nu am primit preaviz.Mi s-a comunicat ca voi primi drepturiel salariale pe zilele lucrate si pe cele 2 saptamani de concediu de odihna neefectuat, asta insemnand 14 zile de concediu., deoarece angajatorul considera si zilele de sambata si duminica lucratoare, ceea ce stiu ca nu este legal
Simplul fapt ca angajatorul considera ca il "furati" nu este suficient. Lipsa in gestiune trebuie constatata prin proceduri legale iar eventualul prejudiciu va trebui sa-l hotarasca instanta judecatoreasca. Pana atunci sunteti nevinovata(a). Faptul ca nu aveti o decizie de incetare CIM inseamna ca sunteti in continuare salariat(a). Nu lipsiti de la serviciu numai pe "vorbe", angajatorul va poate desface CIM ptr. absente nemotivate. Sambata si dumineca sunt zile nelucratoare, dar in situatii de exceptie cand trebuie sa lucrati in aceste zile angajatorul va acorda recuperare in alte zile din cursul saptamanii sau va adoga un spor la salariu. Adresati-va si ITM dar in scris cu nr. de inregistrare. Daca considerati ca ITM a fost partinitor cu angajatorul va puteti adresa Insprctoratului General.
Dl Neagu, dar mi s-a spus clar sa nu mai vin si saa stept sa ma sune sa-mi dea decizia.Cum pot eu sa mai merg la serviciu cand deja a facut angajari? Nici nu stiu ce sa mai fac, sunt asa debusolata, am si plans chiar...Cine imi va face dreptate?
Multumesc frumos.
Indemnizatie
ribleanico24
Buna ziua.Fetita mea a implinit ieri 2ani a-si dori sa stiu cand trebuie sa ma intorc la munca exact pt ca eu am sunat angajatoarea cam pe la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)