avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cota TVA de 5% pentru un copil minor
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cota TVA de 5% pentru un copil minor

Buna tuturor,

Un minor poate dobandi o locuinta cu TVA de 5% in conditiile in care parintii au beneficiat deja de aceasta facilitate?

Art. 291 face referire la familie, fara insa a o defini:
"Orice persoană necăsătorită sau familie poate achiziţiona o singură locuinţă cu cota redusă de 5%, respectiv:
(i) în cazul persoanelor necăsătorite, să nu fi deţinut şi să nu deţină nicio locuinţă în proprietate pe care au achiziţionat-o cu cota de 5%;
(ii) în cazul familiilor, soţul sau soţia să nu fi deţinut şi să nu deţină, fiecare sau împreună, nicio locuinţă în proprietate pe care a/au achiziţionat-o cu cota de 5%;"

Conform unor opinii, prin familie se intelege:
i) sotul, sotia si copiii minori, caz in care, daca parintii au beneficiat de cota de 5%, copilul/copiii minor(i) nu mai poate/pot beneficia de aceasta facilitate;

ii) sotul si sotia, care, beneficiind de aceasta facilitate, nu afecteaza copilul/copiii minor(i) in a beneficia de o achizitie de imobil cu 5% TVA.

Multumesc anticipat pentru orice raspuns.

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil nou cu cota tva 5% crisstina1984 crisstina1984 Buna ziua! As dori sa stiu daca eu si sotul meu putem beneficia de cota redusa de TVA de 5% in conditiile in care, in trecut, sotul meu a mai achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Tva a doua locuinta Mihaipepe Mihaipepe Buna ziua In urma cu 2 ani am achizitionat o locuita de la un dezvoltator imobiliar si am beneficiat de impozit 5% Doresc sa imi achizitionez o a doua ... (vezi toată discuția)
Cota redusa tva 5% pentru locuinte paduraru2009 paduraru2009 As vrea sa stiu daca in situatia mea mai pot cumpara o locuinta noua cu TVA 5%. Situatia e in felul urmator: am achizitionat o locuinta noua cu TVA 5% in ... (vezi toată discuția)