avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau să depun pensia de întreținere într-un cont ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau să depun pensia de întreținere într-un cont bancar al minorului, blocat până la majorat. Sunt bănci care oferă această posibilitate?

Buna ziua,. Doresc sa stiu daca exista posibilitatea de a deschide un cont bancar pe numele unui minor, cont in care sa-i pot pune pensia de intretinere. Minorul sa aibe acces de a scoate suma doar la implinirea varstei de 18 ani si nu mai repede. Chiar daca minorul detine C.I. la varsta de 14 ani sa nu poata face vreo operatiune. Daca este posibil, va rog sa-mi spuneti si care este aceea banca la care se poate face aceasta operatiune. Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: silie , utilizator 19:08, 25 Noiembrie 2017
Domnule, se cheama pensie de *INTRETINERE* adica bani cu care copilul sa poata fi intretinut. Nu bani pentru distractie, nu bani pentru facultate, nu bani de masina la 18 ani, nu bani de jucarii. Cum adica "uneori banii nu ajung la copil"? Mama nu cumpara mancare? Nu ii cumpara rechizite? Nu ii cumpara haine? Nu plateste intretinerea, apa, caldura pt el? Sau aveti pretentia sa faca toate astea 100% din banii ei iar voi sa veniti ca niste printi in noapte sa dati copilului direct banii sa-i cheltuie pe ce-are el chef si sa ramana cu imaginea ca sunteti niste eroi?
Copilul mănâncă, se îmbracă, primește o educație si pana la 18 ani, si dacă credeți ca o pensie alimentara este prea mult va înșelați! Nu cred ca mama se distrează pe banii copilului, iar copilul nu are ce mânca! Luați-l o luna, si sa vedeți ce înseamnă un copil!
In practica se mai întâmpla ca banii sa nu ajungă la copil, minorul este întreținut de bunici ( materni sau chiar paterni) iar mama folosește pensia alimentara în folosul propriu. Faceți comentarii teoretice, în practica treaba este mai complicata (practica ne omoară). Daca nu ma înșel exista pensia de întreținere în natura deși și asa e de discutat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
silie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia limentra si custodia copilului cristina@1234 cristina@1234 in anul 2006 am parasit tara iar sotul a facut plangere la politie ptr parasire de domiciliu si abandon familiar tin sa anunt ca eu nu aveam domiciliul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară copil alexandru1206 alexandru1206 Buna ziua In urma unui divort minorul va sta cu mama urmând ca tatăl sa plateasca pensie alimentară.Tatal doreste sa plateasca pensia in cont deschis pe ... (vezi toată discuția)