avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Separare bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Separare bunuri

Buna seara! Sunt casatorita de 7 ani si vreau sa cumpar un apartament prin credit ipotecar. Sotul nu vrea sa contribuie financiar, iar eu, platindu-l din salariul prilopriu nu vreau ca la un eventual divort sa-l impart? Ce trebuie facut in acest caz? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela.31 , utilizator 14:31, 13 Decembrie 2017
Buna seara,
Puteti merge cu sotul la notar si veti incheia o conventie in sensul art. 330 Cod Civil.
Puteti schimba regimul matrimonial
Multumesc. Dar este pozsibil.sa fac acea conventie in ziua in care semnez si contractul.de vanzare cumparare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziție imobil Frau Lehrerin Frau Lehrerin Bună seara. Vă cer ajutorul într-o privință. Mă aflu în proces de cumpărare a unui imobil 70% fonduri proprii (cadou de la părinți) și 30% credit ... (vezi toată discuția)
Divort - rec. avans credit + partaj rate alexa_13 alexa_13 Pb. este urmatoarea - casatorita fiind, am dat un avans pt. un apartament (20% = aprox. 13 mii de euro) cumparat prin credit imobiliar de un prieten al ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala amelia1707 amelia1707 Buna ziua, In toamna urmeaza sa ma casatoresc . Viitorul meu sot a mai fost casatorit si are un copil minor in custodia mamei (caruia firesc ii plateste ... (vezi toată discuția)