avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Buna ziua,
O angajata care nu are decat o jumatate de luna vechime in firma nu se mai prezinta la serviciu pentru ca are copilul bolnav.
Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate obtine concediu medical,
in cat timp trebuie sa anunte si sa predea concediul medical pentru a fi inregistrat si transmis la Casa de sanatate si cand si in ce conditii poate sa-i fie incetat contractul de munca tinand cont ca se afla in perioada de proba?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 24 Noiembrie 2017
"Angajații au dreptul și la un concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la șapte ani, potrivit OUG nr. 158/2005. În cazul copilului cu handicap însă, pentru afecțiunile intercurente, concediul este până la împlinirea vârstei de 18 ani. De acest concediu poate beneficia oricare dintre cei doi părinți, îndeplinirea stagiului de cotizare de o lună fiind esențială.

În timpul acestui tip de concediu beneficiarul poate obține și o indemnizație al cărei cuantum brut lunar este de 85% din baza de calcul amintită la concediul de incapacitate. Indemnizația aferentă concediului pentru îngrijirea copilului bolnav este acordată în baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul de familie și a certificatului pentru persoanele cu handicap emis în temeiul legii."
www.avocatnet.ro/articol_446...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog o solutie Anomissimona Anomissimona Buna ziua, Sunt in CCC de pana la 2 ani si pe 4 decembrie, anul acesta, ar trebui sa revin la lucru, doar ca nu am cu cine sa imi las copilul. Am incercat sa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical anca33a anca33a Va rog sa imi spuneti daca imi pot lua concediu medical imediat dupa ce copilul a implinit 2 ani, daca mi se va plati si in acest caz poate patronul sa ma ... (vezi toată discuția)